Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Man i 50-årsåldern mördad i terrordåd med kniv

En man i 50-årsåldern skadades allvarligt i en terrorattack vid Beit Kama. (Foto: Magen David Adom)
Terroristen var en israelisk medborgare född och uppvuxen på Gazaremsan.

En man i 50-årsåldern mördades i en terrorattack inne på en bensinmack vid Beit Kama i södra Israel i torsdags. Mannen stod i kö inne på bensinstationen när han blev knivskuren bakifrån. I brottningen med terroristen lyckades den knivhuggne mannen, som var beväpnad, skjuta och neutralisera terroristen.

Efteråt ska mannen i 50-årsåldern ha kollapsat till följd av knivskadorna. Han fördes till Soroko-sjukhuset i Beer Sheva, där hans tillstånd först beskrevs som kritiskt. En 65-årig man skadades lindrigt i attacken.

Terroristen har identifierats som 22-årige Fadi Abu Altayef från den israeliska staden Rahat. Han bodde på Gazaremsan tills han var 18 år, men har bott i Israel sedan 2019. Han fick israeliskt medborgarskap efter att ha gift sig med en israelisk kvinna.

22-åringens mamma kommer ursprungligen från Rahat, en israelisk beduinstad, medan hans pappa är från Gazaremsan. Båda föräldrarna bor för närvarande inne på Gazaremsan.

De senaste veckorna har det skett flera terrorattacker med kniv. Senast i går attackerades två unga israeler med kniv av en palestinsk 15-åring.

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!