Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Minst fyra civila palestinska dödades av Islamiska Jihads felskjutna raketer

Raketer avfyras mot Israel den 10 maj. Många av raketerna når aldrig Israel, utan exploderar inne i Gazaremsan. (Foto: Flash90)
Under det senaste dygnet har den palestinska terrorgruppen Islamic Jihad avfyrat över 500 raketer och granater mot civilbefolkningen i Israel. Men alla raketer har inte nått Israel. Minst 100 av den iranskstödda terrorgruppens raketer landade inne i Gaza efter att ha missriktats.

De felskjutna raketerna ska ha lett till att minst fyra palestinska civila, inklusive barn, dödades. Det uppger den israeliska försvarsstyrkan.

En av incidenterna inträffade när en raket från en misslyckad uppskjutning landade i Beint Hanon i norra Gazaremsan. Här dödades 16-årige Rami Shadi Hamdan och 51-årige Ahmed Muhammad a-Shabaki.

I en annan incident exploderade en annan av Islamiska Jihads missskjutna raketer i Gaza City och dödade 10-årige Layan Bilal Mohammad Abdullah Mdoukh och 16-årige Yazan Jawdat Fathi Elayyan.

Det är inte första gången som raketer som skickas för att skada och döda judar slutar med att döda civilbefolkningen på Gazaremsan istället. Under en annan konflikt mellan Israel och Islamiska Jihad i augusti 2022 dödades flera palestinska civila av terroristgruppens felskjutna raketer.

Även under konflikten mellan Israel och Hamas i maj 2021 dödades troligen många av de palestinska offren av sina egna misslyckade raketavfyrningar

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem