Raketer avfyras mot Israel den 10 maj. Många av raketerna når aldrig Israel, utan exploderar inne i Gazaremsan. (Foto: Flash90)

Minst fyra civila palestinska dödades av Islamiska Jihads felskjutna raketer

Under det senaste dygnet har den palestinska terrorgruppen Islamic Jihad avfyrat över 500 raketer och granater mot civilbefolkningen i Israel. Men alla raketer har inte nått Israel. Minst 100 av den iranskstödda terrorgruppens raketer landade inne i Gaza efter att ha missriktats.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

De felskjutna raketerna ska ha lett till att minst fyra palestinska civila, inklusive barn, dödades. Det uppger den israeliska försvarsstyrkan.

En av incidenterna inträffade när en raket från en misslyckad uppskjutning landade i Beint Hanon i norra Gazaremsan. Här dödades 16-årige Rami Shadi Hamdan och 51-årige Ahmed Muhammad a-Shabaki.

I en annan incident exploderade en annan av Islamiska Jihads missskjutna raketer i Gaza City och dödade 10-årige Layan Bilal Mohammad Abdullah Mdoukh och 16-årige Yazan Jawdat Fathi Elayyan.

Det är inte första gången som raketer som skickas för att skada och döda judar slutar med att döda civilbefolkningen på Gazaremsan istället. Under en annan konflikt mellan Israel och Islamiska Jihad i augusti 2022 dödades flera palestinska civila av terroristgruppens felskjutna raketer.

Även under konflikten mellan Israel och Hamas i maj 2021 dödades troligen många av de palestinska offren av sina egna misslyckade raketavfyrningar

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram