Minst två dödade – flera skadade i terrorattack

Flera beväpnade män började skjuta runt sig i staden Hadera. Attacken kommer få dagar efter en annan dödlig terrorattack.

Två israeler dödades och sex andra skadades i en terrorattack i den norra israeliska staden Hadera, skriver tidningen Jerusalem Post.

Två män beväpnade med maskingevär ska ha skjutit mot förbipasserande bilar, en buss och slumpmässigt förbipasserande människor. Säkerhetsvakter som råkade vara i närheten av attacken, lyckades skjuta och döda de två terroristerna, men först sedan två personer hade dödats och flera andra skadats.

Bland de skadade finns två poliser. Tillståndet är kritiskt för flera av de skadade.

Övervakningsbilder från platsen visar dramatiska scener. En av gärningsmännen har en stor dödsskalle på ryggen.

Attacken sker mindre än en vecka efter att en israelisk-arabisk terrorist dödade fyra personer och skadade flera andra i en terrorattack i staden Beer Sheva i södra Israel.

Palestinska terroristgrupper har uppmanat till terrorattacker mot israeler inför den muslimska högtiden Ramadan.

(Screenshot)

Senare meddelades att de två 19-åriga gränspoliserna som dödades var Yezen Falah och Shirel Abukarat.

Två arabiska israeler från staden Umm al-Fahm identifierades som terroristerna ansvariga för den dödliga attacken. De var anknutna till terrororganisationen Islamska staten, som senare tog på sig äran av dådet.  “Två medlemmar av den judiska (statens) polisstyrka dödades och andra skadades i en djup kommandoattack”, meddelade IS på sin hemsida.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram