Missilförsvarssystemet Iron Dome skjuter ner raketer över Sderot den 2 augusti 2022. (Illustrationsfoto: Flash90)

Oroligheter i Israel: Upplopp och raketattacker från Gazaremsan

16 raketer avfyrades från Gazaremsan mot Israel i natt. Dessutom greps 350 personer efter upplopp i Al-Aqsa-moskén i Jerusalem.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

Det israeliska flygvapnet bombade flera Hamas-mål i Gazaremsan på onsdagsmorgonen, efter att flera raketer avfyrats mot israeliska städer nära den palestinska enklaven på onsdagskvällen, skriver Times of Israel

En vapenfabrik och ett vapenlager tillhörande terrorgruppen drabbades. Medierapporter tyder på att raketerna avfyrades av Islamiska Jihad, men Israel håller Hamas ansvarigt för alla raketer som avfyrats från territorium som de kontrollerar.

16 raketer mot Israel

Totalt avfyrades 16 raketer mot Israel. Hälften av missilerna sköts ner av missilförsvarssystemet Iron Dome. Sderot kommun säger att en av raketerna träffade ett industriområde och orsakade skador. En man i 30-årsåldern skadades lindrigt när han föll på flykt till bomskyddet.

Upploppsmakare i Al-Aqsa-moskén

Raketattackerna från Gazaremsan kom efter att sammandrabbningar brutit ut mellan israelisk polis och palestinier inne i Al-Aqsa-moskén på Tempelberget i Jerusalem. Polisen säger att de gick in i moskén för att arrestera upploppsmakare som hade barrikaderat sig inne i moskén med fyrverkerier, klubbor och stenar.

350 personer greps efter oroligheterna i Al-Aqsa-moskén. Oroligheterna sker i samband med den muslimska fastemånaden ramadan, som i år sammanfaller med den judiska och kristna påsken.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram