Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

PFLP och Hamas uppmuntrar till mer terror

Israeler har tänt ljus i form av en davidsstjärna på platsen i Gamla stan i Jerusalem, där en 26-årig judisk man sköts och dödades av en palestinsk terrorist den 21 november 2021. Fyra andra skadades i attacken. (Foto: Flash90)

Den senaste tiden har det skett flera terrorattacker i Jerusalem. Terroristorganisationerna hoppas på fler.

Söndagen den 21 november attackerade Hamas-terroristen Fadi Abu Shkhaydam med en automatpistol i Gamla stan i Jerusalem. Den 26-årige israeliska civilisten Eliyahu Kay dödades och fyra andra skadades i attacken. Den palestinska terrororganisationen People’s Front for the Liberation of Palestine (PFLP) hyllar attacken som “heroisk” och glorifierar terroristen som en “riddare”, skriver organisationen Palestinian Media Watch (PMW).

Efter terrorattacken har PFLP uppmanat andra palestinier att “eskalera motståndet”, kopiera terrorattacken och “lära sig av exemplet med den självuppoffrande krigare som dödade bosättaren”, som de kallar judar. Israel har förgäves uppmanat Sverige att stoppa bidrag till organisationer som överför pengarna till PFLP.

PFLP noterar att ökningen av heroiska operationer [terroristattacker, reds. anm.] i det ockuperade Jerusalem är ett bevis på att det palestinska folket och dess ungdomar är fast beslutna att bekämpa ockupationen och avvisa den. PFLP uppmanar massorna av vårt folk och alla levande krafter att eskalera motståndet och konfrontationen med ockupationen, och lära av exemplet med den självuppoffrande krigare som sköt bosättarna som stjäl vårt land.

Publicerad av den palestinska nyhetsbyrån Ma’an, 21 november 2021.

Fadi Abu Shkhaydam stoppades effektivt av två kvinnliga israeliska poliser under attacken, men först hade han hunnit skadat fyra och dödat en israel.

Ökningen handlar om flera, nya terrorattacker i Jerusalem. Den 17 november, bara dagar innan Fadi Abu Shkhaydam sköt fem personer, attackerade 16-årige Omar Ibrahim Abu Asab med en kniv och skadade två israeliska poliser. Den attacken ägde också rum i Gamla stan i Jerusalem. 16-åringen dödades i attacken. PFLP skryter också med denna terrorattack och kallar “operationen” för “heroisk” och en del av “vårt folks revolution”.

Folkfronten för Palestinas befrielse (PFLP) hyllar den heroiska operationen [knivhuggningen av två personer, red. Anm.]. Vi betonar att detta är ett lämpligt svar och att det är så vi kan bli av med ockupanterna och nybyggarna. Det är så vi bekämpar ockupationens brott och deras planer mot vårt folk och våra heliga platser. PFLP betonar att sådana operationer återigen bevisar att vårt folks revolution fortsätter, ökar i styrka och blir mer och mer kvalitativ för varje dag.

Publicerad av palestinska nyhetsbyrån Donia Al-Watan 17 november 2021

Efter terrorattacken den 21 november har flera filmer dykt upp på terroristen och Hamas-medlemmen Fadi Abu Shkhaydam, som höll tal i moskéer på Västbanken. I ett tal han höll då, berömde han de sex terrorister som just hade rymt från ett israeliskt fängelse. Han bad alla palestinier att “stödja dem med alla möjliga medel”.

Våra lejon i fängelset har offrat det bästa från sin ungdom och det bästa i sina liv. De förtjänar att bara få storhet, tacksamhet och respekt från oss. Vi måste ta hand om deras familjer tills de kommer att leva bland oss ​​igen som kära och ärade människor, om Allah vill. Vi måste stötta dem med allt vi har till vårt förfogande.

Terroristen Fadi Abu Shkhaydam i ett tal publicerat på YouTube.

En video, med titeln “Martyrens ord Fadi Abu Shkhaydam före hans död som martyr”, visar hur terroristen talar till människor om “heroism”, som han definierar som att “stå upp mot förtryckarna”.

Palestinska medier rentvår angriparen med terminologi som framställde terroristen som ett oskyldigt offer för “ockupationen”, medan de judiska offren framställdes som att de gjort något fel. På Gazaremsan utfärdade Hamas och PFLP ett gemensamt uttalande där de glorifierade terroristen som “en heroisk martyr” och “välkomna den heroiska operationen”.

I linje med PA:s policy att uttrycka glädje när palestinier dör som “martyrer” medan de attackerar israeler, skrev en av terroristens söner på Facebook att han var glad över att vara “son till en martyr”.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem