Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Sju dödade vid synagoga av terrorist

Israeliska säkerhetsstyrkor utanför synagogan där terrorangreppet inträffade fredagen den 27 januari. (Foto: Flash90)
Sju personer dödades och flera skadades vid ett terrorangrepp mot en synagoga i Jerusalem.

Minst sju personer dödades och flera skadades i ett terrorangrepp mot en synagoga i Neve Yaakov i östra Jerusalem på fredags​​kvällen. På fredagarna är synagogan full av människor under den judiska helgdagen sabbaten.

– Vi så en kvinna och fyra män som låg på marken. De hade blivit skjutna och visade inga tecken på liv, så vi var tvungna att dödförklara dem på plats,säger Fadi Dekidek i den israeliska räddningstjänsten Magen David Adom.

Enligt polisen kom terroristen till platsen vid 20:15-tiden israelisk tid. Flera personer ska ha skjutits och dödats inne i synagogan. Andra dödades på gatan utanför. Terroristen ska ha flytt från platsen innan han drabbade samman med polis en kilometer bort.

Polisen säger att terroristen, bosatt i östra Jerusalem, sköts och dödades efter att han började skjuta mot polisen under flykten.

Enligt Channel 12 sköt terroristen först en äldre kvinna på gatan innan han sköt en person som åkte moped. Därefter gick han in i synagogan och började skjuta andra. Bilder från platsen visar flera döda personer som ligger nära varandra inne i synagogan.

Fredagens terrorattack är en av de dödligaste i Israel på många år och inträffade på den symboliska internationella minnesdagen för Förintelsen. Det är inte första gången palestinska terrorister attackerar synagogor.

Bland de skadade offren finns en 14-åring, en man i 20-årsåldern, en 30-åring som är svårt skadad och en 60-årig kvinna.

Det rapporteras att terrorattacken firas i staden Jenin på Västbanken och i andra arabiska städer. I östra Jerusalem avfyrade den palestinska befolkningen fyrverkerier för att fira den blodiga terrorattacken.

Israels premiärminister Netanyahu manade istället till lugn.  “Jag uppmanar medborgarna att inte ta lagen i egna händer, vi en armé och polis som sköter lagen”

Människor ligger döda på gatorna efter den brutala terrorattacken på fredagskvällen. (Foto: Flash90)

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem