Search
En raket avfyras mot Israel från Gazaremsan den 13 maj 2023. (Foto: Flash90)

Stor raketattack mot centrala Israel

Raketangrepp både från Gazaremsan och Libanon.

Palestinska terrorister avfyrade ett 30-tal raketer mot centrala Israel, inklusive Tel Aviv, på torsdagen. Detta innebar att över en miljon israeler var tvungna att springa i säkerhet. Det är den kraftigaste raketattacken från Gazaremsan på flera dagar. 

Trots det stora antalet raketer har det inte kommit några rapporter om omfattande skador. Raketerna ska ha skjutits ner av missilförsvarssystemet Iron Dome. En skola i Tel Aviv ska ha träffats av fragment från en av raketerna som sköts ner.

Alla elever befann sig i bombrummet och ingen skadades vid händelsen.Raketer har även avfyrats från södra Libanon mot norra Israel. Två personer skadades i raketattackerna från Libanon. Den israeliska försvarsstyrkan har svarat med att bomba flera Hizbollah-mål.

Sedan den 7 oktober har över 13 000 raketer avfyrats mot civilbefolkningen i Israel från Hamas på Gazaremsan och Hizbollah i Libanon. Detta har lett till att 250 000 israeler har evakuerats från sina hem i södra och norra Israel.

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram