Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Största Hamas-tunneln hittills upptäckt

En israelisk soldat står utanför den stora tunneln som avslöjades på Gazaremsan. (Foto: IDF)
Tunneln är tillräckligt stor för att köra en bil igenom.

Den israeliska försvarsstyrkan (IDF) säger att de har hittat Hamas största terrortunnel i Gazaremsan hittills, skriver Times of Israel.

Den flera kilometer långa tunneln ligger 50 meter under marken och är delvis tillräckligt bred för att fordon ska kunna passera. En av ingångarna till tunneln låg bara 400 meter från barriären mellan Israel och Gazaremsan.

IDF säger att de senaste veckorna har ingenjörstrupper använt “avancerad efterforskning och teknik” för att avslöja tunnlar och oskadliggöra dem. 

Den stora tunneln som nyligen avslöjades har flera förgreningar och korsningar, avloppssystem, el och kommunikation. Sprängladdningar placerades ut i delar av tunneln för att hindra israeliska soldater från att ta sig in. Stora mängder vapen hittades inne i tunneln.

”en terroriststad under jord”

– Bredden tyder på att den var tänkt att användas för attacker med fordon mot civilbefolkningen i gränsområdena mot Gaza, säger IDF.

 

Ingen del av tunneln ska ha passerat in på israeliskt territorium. 

I samband med markinsatsen på Gazaremsan har IDF avslöjat och förstört stora delar av Hamas nätverk av tunnlar. Det har också förekommit strider mellan israeliska soldater och Hamas-terrorister inne i tunnlarna. 

IDF har också börjat pumpa in havsvatten i några av tunnlarna. 

Hamas har lagt ner flera hundra miljoner kronor på att bygga ett enormt nätverk av tunnlar under jord. Den palestinska terrorgruppen har trots Israels försök att kontrollera transporterna, lyckats smuggla in avancerad utrustning för att gräva ut tunnlarna.

– Det här är inga vanliga tunnlar. Det är en hel stad. En terroriststad under jord som Hamas har grävt och byggt istället för att investera pengarna i invånarna på Gazaremsan, säger IDF:s talesperson Daniel Hagari.

 

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem