Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Stort vapenlager hittad under moské i Jenin

Under antiterroraktionen i Jenin avslöjades ett hemligt vapenlager under en moské i staden. (Foto: IDF)
Stora mängder vapen beslagtagna i samband med den israeliska försvarsmaktens antiterrorinsats i Jenin.

Natten till måndagen den 3 juli inledde den israeliska försvarsstyrkan (IDF) en stor antiterroroperation i staden Jenin på Västbanken. Syftet är att avlägsna terroristgrupper från staden, arrestera terrorister och konfiskera vapen.

Under de senaste åren har den palestinska myndigheten tappat kontrollen över Jenin och andra städer på norra Västbanken. Flera terrorattacker mot Israel har planerats och genomförts från dessa städer. Det senaste året har 15 israeler dödats i terrorattacker som har kommit från Jenin.

I samband med operationen upptäckte israeliska soldater ett hemligt underjordiskt vapenförråd inne i en av stadens moskéer. Här gömdes stora mängder skjutvapen och sprängämnen, enligt IDF. 

Innan de israeliska soldaterna kunde gå in i moskén var det en lång skottväxling med palestinska militanter som hade barrikaderat sig i byggnaden. De vapen och sprängämnen som hittades förstördes senare.

Tidigare under dagen upptäcktes även en bombfabrik i Jenin. Flera hundra improviserade bomber hittades här.

Minst 10 palestinier har dödats i samband med antiterroraktionen. De flesta – om inte alla – har varit beväpnade militanta. Dessutom har över 20 terrormisstänkta gripits. Stora mängder vapen har beslagtagits.

IDF säger att antiterroroperationen kan pågå i dagar eller veckor.

 

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem