Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Terrorattack på strandpromenaden i Tel Aviv – en död, sex skadade

Flera personer skadas efter en terrorattack på strandpromenaden i Tel Aviv den 7 april. (Foto: MDA)
En terrorist ska ha kört på folk på strandpromenaden innan han började skjuta runt sig. Minst en person har dödats och flera skadats.

Flera personer skadades i en terrorattack på strandpromenaden i Tel Aviv på fredagskvällen. Enligt räddningstjänsten Magen David Adom har en turistande man i 30-årsåldern mördats. Senare meddelade polisen att det rörde sig om en 36-årig italiensk turist. Sju andra anges vara skadade.

En terrorist ska ha kört på flera personer med en bil på två ställen innan bilen välte. Angriparen har blivit “neutraliserad” av polis under pågående terrorhandling.

En 74 årig och en 39 årig man och en 17 årig flicka skall vara måttligt skadade, medan fyra andra turister skall vara lättare skadade. Turisterna är från Italien och Storbritannien.

Promenaden i Tel Aviv är en mycket populär och livlig plats, både för lokalbefolkningen och för turister. Många av stadens hotell ligger här.

Terrorattacken äger rum några timmar efter att två israeliska systrar i 20-årsåldern skjutits till döds i en terrorattack på Västbanken. Systrarnas mamma skadades allvarligt i attacken.

Premiärminister Benjamin Netanyahu gav order om mobilisering av gränspolisen och reservisterna inom IDF som svar på terrorattackerna.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem