Flera personer skadas efter en terrorattack på strandpromenaden i Tel Aviv den 7 april. (Foto: MDA)

Terrorattack på strandpromenaden i Tel Aviv – en död, sex skadade

En terrorist ska ha kört på folk på strandpromenaden innan han började skjuta runt sig. Minst en person har dödats och flera skadats.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

Flera personer skadades i en terrorattack på strandpromenaden i Tel Aviv på fredagskvällen. Enligt räddningstjänsten Magen David Adom har en turistande man i 30-årsåldern mördats. Senare meddelade polisen att det rörde sig om en 36-årig italiensk turist. Sju andra anges vara skadade.

En terrorist ska ha kört på flera personer med en bil på två ställen innan bilen välte. Angriparen har blivit “neutraliserad” av polis under pågående terrorhandling.

En 74 årig och en 39 årig man och en 17 årig flicka skall vara måttligt skadade, medan fyra andra turister skall vara lättare skadade. Turisterna är från Italien och Storbritannien.

Promenaden i Tel Aviv är en mycket populär och livlig plats, både för lokalbefolkningen och för turister. Många av stadens hotell ligger här.

Terrorattacken äger rum några timmar efter att två israeliska systrar i 20-årsåldern skjutits till döds i en terrorattack på Västbanken. Systrarnas mamma skadades allvarligt i attacken.

Premiärminister Benjamin Netanyahu gav order om mobilisering av gränspolisen och reservisterna inom IDF som svar på terrorattackerna.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram