Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Tog kontroll över Hamas-basen i Gaza City

Israeliska soldater i aktion inne på Gazaremsan tisdagen den 7 november 2023. (Foto: IDF)
De israeliska försvarsstyrkorna har krossat flera terroristceller.

Israeliska soldater har tagit kontroll över en Hamas-bas i hjärtat av Gaza City på tisdagsmorgonen, uppgav den israeliska försvarsstyrkan (IDF). Här hittades pansarvärnsmissiler, raketer, vapen och underrättelsematerial. 

Det var markstyrkor från Nahal-brigaden som identifierade basen, där ett tiotal Hamas-terrorister befann sig. De beordrade sedan ett flyganfall mot basen. De upptäckte också terrorister med pansarvärnsmissiler i närheten och beordrade luftangrepp även mot byggnaden de befann sig i.

Natten till tisdag slog IDF även ut flera positioner där granater avfyrades mot Israel och andra Hamas-positioner. 

Enligt IDF hade flera Hamas-terrorister barrikaderat sig i en byggnad nära Al-Quds-sjukhuset i Gaza City. Enligt IDF hade denna terroristcell planer på att attackera de israeliska soldaterna som opererade i området. 

Ett flyganfall beordrades mot byggnaden, vilket enligt uppgift ledde till “betydande sekundära explosioner”. Det tyder på att det fanns en vapendepå där.

IDF rör sig längre och längre in i Gaza City, som är helt omringat. Hårda strider pågår i staden. 30 israeliska soldater har mist livet i striderna, medan flera hundra Hamas-terrorister har dödats. 

Den här videon visar vad som förmodligen var en vapenarsenal som gick upp i rök:

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!