Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Två israeler mördade i terrorskjutning nära Huwara

Israeliska försvaret på platsen för den dödliga terrorattacken på en biltvätt i staden Huwara i Samarien på Västbanken. (Foto IDF)
Ambulanstjänsten Magen David Adom (MDA) sa att dess läkare hade försökt rädda en man i 60-årsåldern och en man i 30-årsåldern, men utan framgång.

Två israeler dödades i en terrorskjutning nära Huwara i Samarien på norra Västbanken på lördagseftermiddagen, enligt israeliska försvarets (IDF:s) talespersons.

Magen David Adom (MDA) lyckades inte rädda en man i 60-årsåldern och en man i 30-årsåldern på en IDF-bas för akut sjukvård.

MDA-talesman Zachy Heller berättade för det israeliska nyhetsmediet N12 att när de medicinska teamen anlände var den palestinska Röda Halvmånen redan på plats och försökte rädda offren.

En talesperson för organisationen sa också att skottlossningen hade inträffat vid en biltvätt. Israeliska medier rapporterade att de hade stannat för att utföra underhåll på sin bil, trots att det är känt för att vara ett vanligt område för terrorattacker.

Säkerhetsstyrkor trodde att terroristen närmade sig offren till fots och sköt dem på nära håll innan han sprang iväg.

IDF sa att de hade inlett en sökning efter terroristen och stängt vägar runt staden och den närliggande Tapuach-korsningen. Sökandet gick så långt som till Nablus, dit terroristen misstänktes ha rymt.

Hamas och den palestinska islamiska Jihad firade snabbt terrorattacken på lördagen.

“Vi gratulerar den heroiske skytten i Huwara som är resultatet av vårt fortsatta löfte om motstånd för att skydda vårt folk, svara på ockupationens brott och försvara Al-Aqsa-moskén från farorna med rättfärdiggörelsen”, sa terrororganisationens talesman kort efter attacken.

Huwara har varit skådeplatsen för många terrorattacker där en huvudväg skär genom staden, och israeler som kör på vägen har ingen alternativ väg. Bara sedan början av detta år har det förekommit minst tre terrordåd i området.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem