Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Video av palestinska terroristers gisslantagande av fem kvinnliga soldater 7 oktober

Liri Albag tillfångatagen av palestinska Hamas-terrorister vid massakrerna den 7 oktober 2023. (Screenshot av video)
Igår släpptes videor som visar bortförandet av fem kvinnliga soldater från Nahal Oz-basen av Hamas-terrorister den 7 oktober 2023.

Videon togs av kroppskameror som bars av de palestinska Hamas-terroristerna när de attackerade basen nära gränsen till Gaza och visar Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniella Gilboa och Naama Levy. Alla fem hålls fortfarande som gisslan i Gaza.

Den tre minuter långa redigerade videon börjar inne i ett skyddsrum på basen vid 9-tiden på morgonen den 7 oktober, när terrorister binder händerna på de fem unga kvinnorna, som är övervakningssoldater vid gränsen. De verkar chockade, skräckslagna, sårade och blodiga.

En av terroristerna skriker åt dem: “Era hundar – vi kommer att trampa på er!”

– Jag har vänner i Palestina, säger Levy, som deltog i ett israelisk-palestinskt samexistensprojekt.

När Albag frågar om någon talar engelska”, skriker terroristerna åt de tillfångatagna soldaterna att vara tysta och att sätta sig. “Våra bröder dog på grund av dig. Vi kommer att skjuta er alla”, säger en av terroristerna till dem.

”Vi kommer att skjuta er alla”

Filmen visar terroristerna som ber i skyddsrummet. En av palestinierna kallar gisslan “kvinnor som kan bli gravida”. Termen kan också översättas med “kvinnlig fånge” och användes tidigare av IS-terrorister för att hänvisa till sexslavar.

“Det här är sionisterna”, säger en annan, och en annan säger: “Ni är mycket vackra.”

Två av de kvinnliga observationssoldaterna tagna av palestinska terrorister den 7 oktober 2023. (Screenshot av Hamas video)

Videon visar när terroristerna tar ut soldaterna till sitt fordon, samtidigt som skottlossning hörs i bakgrunden. Daniella Gilboa haltar efter att ha skadats i benet. Inne i fordonet skriker terroristerna åt dem.

Kibbutzen Nahal Oz invaderades av dussintals terrorister den 7 oktober, och de tillbringade omkring tre timmar på basen, utan att IDF kom till undsättning.

Varför undsatte inte IDF dem?

Terroristerna verkade inte ha bråttom att lämna basen, utan tillbringade tid med att plåga soldaterna och långsamt ta dem till fordonen ostörda, utan några tecken på att säkerhetsstyrkor kom till undsättning.

Förklaringen är, som Magnus Ranstorp beskriver det i senaste numret av Menorah att attackerna ”var mycket mer omfattande än vad allmänheten känner till. Jag tror inte vi förstår omfattningen. Hamas skickade på morgonen den 7 oktober 3 000 raketer och slog ut all kommunikation från södra Israel, så att inte Israel kunde fånga upp någon information eller varningar. Längs hela gränsen till Gaza, från norr till söder, bröt sig Hamas genom den 6 meter höga ´Ironwall´ på 30 platser och attackerade kibbutzer och en musikfestival. Under min 30-åriga karriär har jag aldrig mött något liknande av bestialitet.”

“Det var dåd som var så vidriga att jag inte ens kan berätta om dem”, fortsätter Ranstorp.

Reaktionerna på videon

Familjerna till de fem kvinnliga soldaterna bad om att få filmen sänd på nyheterna.  Liri Albags pappa sa att filmen måste visas “tills någon vaknar.”

”Jag har inga ord för att beskriva fasorna: På den basen mördades 54 manliga och kvinnliga soldater. Flickorna satt i två timmar med 11 kroppar av kvinnliga soldater och en manlig soldat som bevakade dem.”

Enligt ”Forumet för gisslan och försvunna familjer” var videon ett “bevis på nationens misslyckande med att ta hem gisslan”.

President Isaac Herzog sa att “Världen måste titta på detta grymma illdåd. De som bryr sig om kvinnors rättigheter måste göra sin röst hörd. Alla som tror på frihet måste tala ut och göra allt som står i deras makt för att få hem alla i gisslan nu.”

Premiärminister Benjamin Netanyahu skrev på X att han var förfärad över videon och lovade att göra allt han kunde för att få hem gisslan. “Hamasterroristernas grymhet stärker bara min beslutsamhet att kämpa med all min kraft tills Hamas elimineras så att det vi såg i kväll aldrig händer igen”.

Medurs, uppifrån vänster: Daniella Gilboa, Karina Ariev, Naama Levy, Agam Berger och Liri Albag, som togs som gisslan av Hamas den 7 oktober 2023.

Hur kan Israel befria gisslan?

Förhandlingarna om ett avtal om ytterligare frisläppande av gisslan och en vapenvila har legat nere sedan april, då den palestinska terrororganisationen ställt orimliga och ökande krav, eftersom de sett att världen allt mer stött Hamas. Det senaste exemplet är tre europeiska länders erkännande av Gaza och Judéen och Samarien (Västbanken) som en självständig stat.

Svårigheten att förhandla med en terrororganisation, vars syfte är att utplåna den judiska staten Israel och döda dess invånare, har också inneburit en inre konflikt i Israel. Anhöriga kräver att regeringen ska gå med på vad som helst för att få gisslan fri. Denna konflikt höjer priset än mer på gisslan.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem