Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Så ljög palestinska presidenten inför FN

Palestiniernas ledare Mahmoud Abbas i FN 11 februari 2020. Skärmdump

Den Palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas visade upp en kartserie inför FN:s säkerhetsråd 11 februari 2020. Bilden hade framställts särskilt för detta tillfälle av PLO:s förhandlingsdepartement.

Nya historiska lögner

Detta var en ny variant av den lögnaktiga och ökända kartserien, men den la till några nya felaktiga påståenden. Huvudrubriken hävdar att kartorna skulle illustrera ”Palestiniernas historiska kompromiss”, trots att de aldrig har kompromissat.

Abbas första falska karta

Den första kartan heter “1917 – historiska Palestina”

Det är en lögn. Det historiska Palestina fanns på båda sidor av Jordanfloden, delar av Libanon och inkluderade inte huvuddelen av Negevöknen. Kartan är i själva verket det brittiska mandatet 1923. År 1917 ingick även hela det område som avsattes som det arabiska Transjordanien.

Abbas andra falska karta

Den andra kartan visar den delning som föreslogs av Peel-kommissionen 1937. Förslaget avslogs helt av den arabiska sidan och den palestinska gruppen existerade ännu inte.

Abbas tredje falska karta

Den tredje kartan är FN:s delningsplan 1947. Även detta förslag avslogs kompromisslöst i sin helhet av den arabiska sidan. Om de istället hade accepterat planen kunde de 2020 ha firat det arabiska Palestinas 72-årsjubileum.

Abbas fjärde falska karta

Den fjärde kartan påstås visa ”1967 års gränslinjer, godkända av PLO 1988 i en historisk kompromiss för fred”.

Men det fanns inga “1967 års gränslinjer”! Kartan visar 1949 års vapenstilleståndslinjer, som Transjordanien och Israel inte hade enats om som gräns. Före 1967 hävdade palestinierna inte ens att det var deras land.

PLO har aldrig kompromissat

1988 utfärdade PLO en självständighetsförklaring utan att nämna gränser eller Israel. Ingenstans uttrycks att man var beredd att erkänna Israel inom 1949 års vapenstilleståndslinjer. Nu påstår de fräckt att de gjorde en historisk kompromiss, men de har tvärt om sagt nej till alla kompromissförslag.

Palestiniernas självstyre aldrig varit större

PLO har tagit bort en karta från en tidigare kartsvit, som skulle visa att Trumps fredsplan skulle mer än fördubbla de landområden som palestinierna kontrollerar idag. De har internationellt rönt unika framgångar med aggressiv retorik där man gör svart till vitt och falsk till sant. Sanningen är att palestinierna aldrig haft ett större självstyre än nu, trots att uppviglingen och terrorn mot Israel fortsatt.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem