Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

”Från floden till havet” betyder ”utplåna Israel”

Karta över det brittiska Palestinamandatet, sedan 78% skurits bort till Transjordanien, som blev ”Judenfrei”. Resten blev genom San Remoavtalet, Nationernas Förbund och FN det judiska hemlandet enligt internationell lag. (Foto wikimedia.commons)

Den bisarra lögnen att Israel skulle vara en “apartheidstat” intensifieras över hela världen. Enligt Israels utrikesminister Yair Lapid har retoriken blivit “oöverträffad i sitt gift och i sin radioaktivitet” och dessutom drar han slutsatsen att detta kan vara året då smutskastningen faktiskt fastnar och blir en existentiell fara för Israel.

Påståendet om apartheid är bevisligen falskt och missvisande och den felaktiga användningen av ett så allvarligt öknamn utgör en fara för Israel, palestinierna och för demokratiska länder.

Stöd för Lapids analys

Den palestinska myndigheten (PA), som 2010 utropade en “diplomatisk intifada” mot Israel, har intensifierat den fientliga retoriken för att döda en fredlig tvåstatslösning.

PA:s utrikesminister Riyad Malki frågade i januari retoriskt diplomater i FN:s säkerhetsråd: “Kommer ni att acceptera denna [israeliska] apartheid under 2000-talet eller kommer ni att ändra er till förespråkare för enstatslösningen för frihet och lika rättigheter för alla mellan [Jordanien] floden och [Medelhavet]?”

Palestinska enstatslösningen

Enstatslösningen innebär i praktiken att Israel ersätts med ännu ett muslimskt land med arabisk majoritet. Ur det område som internationell rätt gav till det judiska folket för att återupprätta sitt land på sin historiska mark, vill PA att det ska bli fyra arabiska:

1  Det judefria Jordanien

2  Det judefria Hamasstyrda Gaza

3  Det till 85% arabiskbefolkade Västbanken (Judéen och Samarien)

4  En muslimsk majoritetsstat i Israel

Varför motsätter sig inte Sverige kravet?

Politikerna har inte stoppat PA att insistera på “rätten att återvända” till Israel för 7 miljoner personer som UNRWA har gjort till palestinska “flyktingar”. Israel kan aldrig acceptera ett befängt krav på att utplåna sin egen stat och det är skamligt att Sveriges och EU:s ledande politiker inte öppet förkastar detta groteska krav.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem