Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

“En palestinier är född i Betlehem”

Mahmoud Abbas. (Foto Olivier Pacteu, flickr)

Den palestinska myndigheten förnekar det judiska folkets tusenåriga historia i landet, även det faktum att Jesus var en jude.  Det används för att förneka Israels rätt att existera. Det är en dålig grund för en fredsprocess.

Jesusbarnet “föddes i Palestina och i Jerusalem, Jesus är en palestinier framför alla andra”, sa den palestinska myndighetens högsta religiösa ledare nyligen. Det minst allvarliga misstaget av PA-muftin Sheikh Muhammad Hussein är att blanda ihop Betlehem med Jerusalem som Jesu födelseplats, vilket även tidigare premiärminister Jens Stoltenberg har haft otur att göra. Sheikens största synd är hur han och andra palestinska ledare konsekvent förändrar historien om juden Jesus.

“Vi firar Jesu födelse, en palestinier”, sa PA:s president Mahmoud Abbas. “Jesus, Messias, var en första palestinier och den första shahiden (islamisk martyr),” sa Fatah-ledaren Tawfiq Tirawi. “Jesus är palestinier. [Judarna] som bekämpade honom för två tusen år sedan förstör nu hans folk”, sägs i en låt som spelades på PA TV i december 2021.

Jesus, en palestinsk terrorist?

Vid en julmiddag 2020 sa PA:s premiärminister Muhammad Shtayyeh: “Vår Herre Jesus, frid vare med honom – den första palestinska självuppoffrande kämpen som vi lärde oss martyrskap av och som betalade för sitt uppdrag med sitt liv.” Termen “självuppoffrande kämpar” (Fida’i) är en term som palestinierna använder för självmordsbombare och andra terrorister som har gett sina liv i attentat mot israeler.

Palestinska “martyrer” i jihad utlovas 72 mörkögda jungfrur i paradiset. Enligt kristen lära dog Jesus för att frälsa världen, inte för att skapa ett “Palestina” på bekostnad av en judisk stat. Naturligtvis var Jesus inte en palestinier, utan en jude, omgiven av andra judar, i Judéen.

Shtayyeh kopplar Jesus till terror

Men Shtayyeh var inte färdig med att förolämpa Jesus.”Vår Herre Jesus födelsedag” äger rum samtidigt som årsdagen av utbrottet av den palestinska revolutionen, som tusentals martyrer har betalat med sina liv för.” Utbrottet av den palestinska revolutionen kopplar premiärministern till den 1 januari 1965, dagen då Fatah organiserade sin första terrorattack mot Israel, i syfte att förstöra dricksvattenförsörjningen för hundratusentals israeler.

Är även jultomten är terrorist?

Och det är inte bara Jesus som har blivit kidnappad av den palestinska saken, även jultomten har blivit palestinsk. Palestinian Media Watch (PMW) har dokumenterat minst sju tecknade serier där jultomten är i konflikt med israeliska soldater.

Ska vi bry oss om historieförfalskning?

Men är det så farligt att historien förfalskas till förmån för palestinskt identitetsbyggande? Ja, det är viktigt att ta det här på allvar, för propaganda tjänar syftet att förstöra Israel, säger Itamar Marcus, direktör för PMW. Palestinska barn får höra att “Palestina” har invaderats upprepade gånger genom historien. Babylonier, perser, romare och hebréer nämns som några av flera exempel, medan ingen av de muslimska erövrarna från det senaste 1400-talet nämns. “Det finns inga erövrare som har invaderat landet och som inte lämnat det med nederlag i slutändan, och det är vad som kommer att hända med de sionistiska erövrarna”, läser barnen mellan 6 och 15 år.

Förnekar att Jesus var jude

Den palestinska myndigheten förnekar det judiska folkets tusenåriga historia i landet, inklusive det faktum att Jesus var en jude, och använder den som grund för att förneka Israels rätt att existera. Det är en dålig grund för en fredsprocess.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem