Search
Poliser poserar framför vapnen som beslagtagits vid gränsen till Jordanien. (Foto: Polisen)

Största vapenbeslaget någonsin vid Jordangränsen

Den israeliska polisen beslagtog 137 vapen som försökte smugglas från Jordanien till kriminella gäng.

försök att smuggla 137 vapen från Jordanien till Israel. Det är det största vapenbeslaget som någonsin gjorts vid den jordanska gränsen. 

De senaste månaderna har polisen bevakat ett smugglingsgäng som varit inblandad i flera försök att smuggla vapen från Jordanien till Israel. Arbetet ledde till att det rekordstora smugglingsförsöket avslöjas.

Av de 137 vapen som upptäcktes var 120 handeldvapen, förutom 17 automatgevär av typen M-16. Dussintals delar och runt 250 magasin hittades också. Beslaget ska ha haft ett värde på över 17 miljoner svenska kronor, skriver Times of Israel

Fyra misstänkta, inklusive den förmodade ledaren för smugglingsgänget, har gripits. Enligt polisen är de medlemmar av beduinsamhället i Yeruham-området. Alla gripna ska vara i 20- och 30-årsåldern.

Vapensmuggling längs den långa gränsen till Jordanien är en stor utmaning för Israel. Även om vapnen också hamnar i händerna på terrorister, tror man att de flesta vapnen var på väg till kriminella gäng i Israel och på Västbanken

De senaste åren har det pågått ett gängkrig mellan arabiska gäng i Israel, vilket hittills i år har lett till över 220 mord inom den arabiska gruppen i Israel. De flesta morden är uppgörelser mellan kriminella gäng, klaner och familjer, men även oskyldiga drabbas.

120 pistoler, 17 automatgevär av typen M-16 och 250 magasin beslagtogs. (Foto: Polisen)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram