Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Trakasserade Knessetledamöter ansöker om besöksförbud för demonstranter

Justisminister Yariv Levin og Knesset-medlem Simcha Rotman kjemper for regjeringens rettsreformer. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)
Simcha Rothman och hans fru lämnade in ett besöksförbud mot en grupp på över 400 personer som försökte störa deras semester.

Simcha Rothman, som är chef för Konstitutions-, lag- och rättsutskottet och medlem i Zionistpartiet, lämnade in en ansökan om besöksförbud mot en grupp på över 400 personer som försökte störa familjens semester. Han anser att demonstranterna och aktivisterna har på ett organiserat sätt förföljt och trakasserat dem de senaste dagarna.

Ska ha jagat familjen

Tjugotvå protestorganisationer ska ha skapat WhatsApp-grupper som använts för att dela information om familjen Rothmans plats under deras semester i norra Israel. Enligt Rothman uppmanade gruppen att jaga familjen för att de inte skulle kunna få vila ut.

Rothman hävdar att en semester med sina små barn var utanför ramen för offentlig verksamhet och hans plikter som politiker. Han krävde att innehåll för att spåra honom och förstöra hans familjs integritet ska tas bort från WhatsUp.

Demonstration eller trakasseri?

Ledarna för proteströrelsen mot lagreformerna hävdade att Rothmans begäran hade avvisats och att “samma kommer att göras med statskupplagarna som han försöker främja”. Men domstolen rekommenderade att familjen lämnar in en civilrättslig stämning mot aktivisterna, och att en förhandling om besöksförbudet skall hållas på söndag.

“Demonstration är en viktig och helig rättighet, men förföljelse, störningar och trakasserier är brott mot lagen”, sa Rothman.

“Nå Rothman var som helst”

Protestgruppen Kaplan Force sa att Rothmans begäran om besöksförbud var mobbning och visar på svaghet och rädsla. De skulle därför öka sina protester och nå Rothman var som helst eftersom det är ”en rättighet att protestera”.

Fler ansöker om besöksförbud

Även premiärministerns son Yair Netanyahu ansökte om besöksförbud på liknande grund, skriver Jerusalem Post.

Likuds Knessetledamot Danny Danon lämnade den 10 juli in ett besöksförbud mot en demonstrant som hade installerat taggtråd framför hans hem och deltog i högljudda demonstrationer under dygnets extremt tidiga och sena timmarna.

Danny Danon, då han var Israels ambassadör till Förenta Nationerna (FN). (Foto: Jens Schott Knudsen)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem