Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Här kan du se alla föreläsningar från MIFF:s Israelkonferens 2022

Överstelöjtnant Eyal Dror från Israel höll en föreläsning om Operation God Granne. (Foto: Gunstein Myre)
MIFF:s Israelkonferens 2022 hölls i Drammen 13-15 maj. Över 100 deltagare deltog i konferensen under helgen.

Om du inte hade möjlighet att delta, misströsta inte. Här kan du se inspelningar av helgens alla spännande och intressanta föreläsningar.

Eran Teboul är ledare för Hetz (”Pil”), en organisation som underlättar samarbetsnätverk för pro-israeliska organisationer i Europa, Israel och USA. Han var konferensens första talare. Teboul har hållit en liknande presentation för det amerikanska utrikesdepartementet.

 

(Föreläsningen kommer att publiceras senare.)

Shaun Sacks från organisationen NGO Monitor var fredagens andra talare. Han visade hur det norska biståndet eldar på konflikten.

På lördagen fortsatte Israelkonferensen med en paneldebatt med pro-israeliska organisationer från Europa. Paneldebatten diskuterade gemensamma utmaningar och hur man kan kämpa för Israels sak. Här kan du se paneldebatten:

Senare på lördagen var det dags för en föreläsning med advokat Natasha Hausdorff som pratade om Israel och mänskliga rättigheter. Hennes tal avslöjade också varför Amnesty hade fel när de anklagade Israel för apartheid.

Lördagen avslutades med en föreläsning av överstelöjtnant Eyal Dror från Israel. Han pratade om Operation God Granne, där Israel behandlade tusentals syrier i samband med det syriska inbördeskriget.

På söndagen föreläste Jan Benjamin Rødner, MIFF:s förste ordförande från 1978 och nuvarande styrelseledamot, om varför “västerländsk diplomati leder till kriser”. Föreläsningen lyfte fram viktiga saker vi kan lära av historien, men som döljs och i praktiken förnekas av dem som formar västerländsk utrikespolitik inför diktaturer och terrorister.

Överstelöjtnant Eyal Dror höll sin andra föreläsning vid Israelkonferensen. Nu pratade han om Israels utmaningar på nordfronten, om Iran, Hizbollah och Syrien. Med sin militära expertis och personliga erfarenhet från området berättade Dror om de nuvarande och inte minst de enorma framtida säkerhetsutmaningar Israel kan ställas inför i gränsområdena i norr.

Israels ambassadör i Norge, Alon Roth, avslutade Israelkonferensen 2022 med en föreläsning om den nuvarande situationen i Israel.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!