Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

MIFF på Bokmässan – Sveriges största kulturevenemang

Sju MIFF-medlemmar med Conrad Myrland i spetsen bemannade Med Israel för Freds monter på Bokmässan 2022.
Nordens största kulturevenemang och Europas näst största bokmässa hölls under fyra dagar på Göteborgsmässan. Hundratusen deltagare fick möjlighet att prata Israel med MIFF-medlemmarna och köpa tre färska böcker om Israel.

MIFF satsade på att finnas med i hetluften på Bokmässan i Göteborg 2022. När vi säljer böcker får vi en mycket bra möjlighet att diskutera Israels möjligheter och problem med besökarna. Många mycket intressanta samtal blev det under de fyra dagarna och värmen som många besökare visade oss gladde oss.

Boken “Israels nio rättigheter” handlar om de faktiska förhållandena som innebär att Israel också har rättigheter – inte bara skyldigheter – vilket man skulle kunna tro av debatten ibland.

Monterbyggaren Anders med den specialbeställda tapeten med de hebreiska bokstaverna för "liv" - chai.

MIFF hade besökare i alla åldrar. De yngre är alltid speciellt roligt att prata med, då de är öppna i sinnet och mer ifrågasättande av den bild de fått av Israel i skolan och genom massmedia.

Här tar Christina Toledano Åsbrink, MIFF-medlemmen från Israel ett ingående samtal med en grupp studenter. Conrad Myrland är också med på ett hörn.

Christina Toledano Åsbrink är en MIFF-medlem som flög in till Bokmässan från Israel, för att som medarrangör sälja sin rykande färska bok “Israel – oavsett vad du tycker. De legala aspekterna.”

Boken har varit efterlängtad för sin raka approach och den historiska kunskap som hon för fram i sin bok. Kartor och legala dokument stärker trovärdigheten och gör den lättläst. 

IsraelMagasinet är den svenska varianten på det norska "SpesialMagasinet" som MIFF Norge delade ut till i stort sett alla norska hushåll.

Gratis information är lätt att dela ut till dem som är intresserade, men avvaktar med att köpa en bok. Den slank ner i många tunga bokkassar.

Tre korta om Israel. Den minimala, tändsticksaskstora foldern är ännu lättare att dela ut.

En liten folder, stor som en tändsticksask, innehåller bara tre viktiga informationer:

1 Det finns bara en stat i världen med judisk majoritet och identitet.

2 Judarna var 2% av befolkningen i den arabiska världen, men Israel utgör bara mindre än 0,2% av ytan för den arabiska världen.

3 Hittills har palestinierna avvisat två stater, om en ska förbli judisk.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem