Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Amnesty är fullständigt antisemitisk

Amnesty International stöder politiska krav som kommer göra slut på världens enda judiska stat.

Den 1 februari tillkännagavs att Amnesty International skulle publicera en över 200 sidor lång rapport som anklagar Israel för apartheid. Det är inte bara israeliska säkerhetsåtgärder från de senaste decennierna som är apartheid i Amnestys ögon, utan själva bildandet av den judiska staten. “Detta apartheidsystem har sitt ursprung i etableringen av Israel i maj 1948”, sammanfattar rapporten. “Amnesty International drar slutsatsen att staten Israel ser och behandlar palestinierna som en underlägsen icke-judisk rasgrupp”, avslutas rapporten.

Amnesty klargör att de stöder palestinska krav som kommer att förgöra världens enda judiska stat. De kräver att Israel “erkänner rätten för palestinska flyktingar och deras ättlingar att återvända till de hem där de eller deras familjer en gång bodde i Israel eller OPT [Amnestys förkortning för vad de kallar “de ockuperade palestinska områdena”].

Bidrar PA till apartheid mot sig själv?

Förutom att stödja förstörelsen av Israel, rekommenderar Amnesty också att man inför ett vapenembargo mot Israel och att man internationellt åtalar israeliska ledare för “apartheid”. Palestinska myndigheter varnas för att deras säkerhetssamarbete med Israel kan bidra till att upprätthålla apartheid.

Amnestyrapporten är antisemitisk

Lior Haiat, talesman för det israeliska utrikesdepartementet, sa att Amnestys rapport var “en samling lögner” som “förnekar staten Israel rätten att existera som det judiska folkets nationalstat”.

– Det här är en dubbelmoral, att demonisera Israel för att delegitimera staten Israels existens. Det här är komponenterna i modern antisemitism, säger han till The Telegraph.– Vi har inget annat val än att säga att hela den här rapporten är antisemitisk, tillägger han.

Bidrog Norge till apartheid?

“Amnestys rapport vrider och vänder på internationell rätt, israelisk politik och händelser på platsen,”skriver NGO Monitor i sin analys av Amnestyrapporten. Amnesty beskriver det som ett brott att Israel har infört lagar och praxis för att säkra statens judiska identitet. Lagen som ger judar från hela världen möjlighet att få medborgarskap i Israel framställs också som ett brott, även om denna typ av lag är förankrad i internationell rätt och praktiseras av ett antal andra nationalstater (inklusive länder som Irland, Spanien, Tyskland).

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem