Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

SVT misstänkliggör Israels försvar mot Hamas

Genom dubbla citattecken sår SVT:s journalist tvivel om att Hamas är en terrororganisation och misstänkliggör Israels försvar mot de som vill utplåna landet.
IDF har legal rätt att slå ut Hamas underjordiska terroristanläggning vid Al-Ansar-moskén, men SVT hetsar till religiös strid och ifrågasätter att Hamas är en terrororganisation.

SVT Nyheters korta rubrik ”Israel bombade moské i Jenin” är ett typexempel på hur media, genom att bara berätta det som ger de fundamentalistiska islamisterna bränsle, skapar ett falskt narrativ, som leder till judehat.

Moskén i Jenin på Västbanken (Samarien) är ett känt tillhåll för Hamas och palestinska Islamiska Jihads terrorverksamhet. Jenin styrs i praktiken av terrororganisationen Hamas – inte av den palestinska myndighetens Fatah-parti.

SVT Nyheter hjälper Hamas att sprida judehat

Redan i juli 2023 gjorde IDF, som enligt Osloavtalen med PLO ska ha full militär kontroll över området, ett tillslag mot terrorcellen. Videor visar hur Hamas utnyttjar den civila och religiösa byggnaden för att i strid med alla krigsregler skapa ett falskt narrativ om att Israel anfaller civila och religiösa mål. Hamas har sett till att moskén blivit ett legitimt militärt mål. Och SVT hjälper Hamas att sprida lögnerna som hetsa svenska muslimer till judehat.

(Foto IDF)

Hur gör SVT för att rentvå terrorister?

SVT skriver kl 07:50 idag att

Israel uppger att man genomfört ett flyganfall mot al-Ansarmoskén i Jenin på Västbanken och dödat ”terrorister” från Hamas och Islamiska Jihad som planerade attacker.

Al-Ansarmoskén används enligt Israel av ”terroristerna” som en ledningscentral för att planera attacker …  

Eftersom – Israel uppger – finns det ingen anledning att dessutom sätta ”terrorister” inom citattecken – dessutom två gånger. Genom att så dubbla tvivel, uppfattar man det som tveksamt, och till och med tvivelaktigt, att de dödade personerna verkligen är terrorister. Det uppfattas också som att Hamas inte är terrorister, trots de vedervärdiga massakrerna på 1 400 judar, araber och turister som skedde den 7 oktober och deras mål att utplåna staten Israel.

Ord kan vara livsfarliga

Ord är ett lika effektivt vapen som molotovcocktails, Kalasjnikovs och bomber. De sätter folkmassan i rörelse till pogromer, men även ensamvargar att utföra terrorattacker. Vi måste kräva att journalister på de statliga medierna begriper vad de kan åstadkomma med oförsiktiga ord.

BBC har kommit i rejält blåsväder för att inte objektivt skriva att Hamas är en terrororganisation. SVT:s alla journalister måste utan några som helst tvekan, utan citattecken, följa SVT:s policy att kalla Hamas för en terrororganisation.

Rubriken och texten kvar

Trots att det gått tre timmar sedan MIFF protesterat mot artikeln, finns den kvar. Skadan är skedd. MIFF gör därför en anmälan till Granskningsnämnden.

Vad uppger IDF?

IDF genomförde ett flyganfall mot en underjordisk terroristorganisation i Al-Ansar-moskén i Jenin. Moskén innehöll en terrorcell från Hamas och Islamiska Jihad som organiserade en ny terrorattack. De var ansvariga för flera terrorattacker under de senaste månaderna och senast den 14 oktober sprängde de säkerhetsstängslet i området. Moskén användes av terroristerna som ledningscentral för att planera och genomföra attackerna.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem