Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Iran – Vi kan göra kärnvapen

Irans ledare Ayatollah Ali Khamenei vid markeringen av Id al-fitr i Teheran 15 juni 2018. (Foto: Iranian Supreme Leader)
Officiellt erkännande av Iran att de har tekniken för att producera kärnvapen, om de fattar beslutet.

-Iran är tekniskt kapabelt att tillverka en kärnvapenbomb, men har inte beslutat om det ska byggas en, sa en senior rådgivare till Irans högsta ledare Ayatollah Ali Khamenei till Qatars al Jazeera TV på söndagen.

Rådgivaren talade dagen efter att USA:s president Joe Biden avslutat sin fyra dagar långa resa till Israel och Saudiarabien. Under vistelsen slöts den s.k. Jerusalemdeklarationen, som lovade att gemensamt stoppa Iran från att “skaffa ett kärnvapen”.

Uttalandet var ovanligt på så sätt att landet länge officiellt har förnekat att de skulle ha intresse av att skaffa kärnvapen.

Har tekniken för kärnvapen

“På några dagar skulle vi kunna anrika uran upp till 60% och vi kan lätt producera 90% anrikat uran … Iran har de tekniken för att producera en kärnvapenbomb, men det har inte fattats något beslut av Iran att bygga en sådan”, sa talespersonen.

Iranofobi eller verkligt hot?

Dagen efter Biden-resan säger Iran att USA väcker spänning

En dag efter att Joe Biden avslutat sin första Mellanösternturné som president, anklagade Iran USA för att skapa regionala spänningar.


“USA försöker återigen skapa spänningar och kriser i hela regionen genom att förlita sig på den misslyckade politiken med Iranofobi“, sade det iranska utrikesministeriets talesman, Nasser Kanani, i ett uttalande på söndagen.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem