Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Syrien attackerat av påstådda israeliska luftangrepp för fjärde gången på en vecka

Israeliska stridsflygplan genomförde flyganfall mot iranska mål i Syrien i natt. (Illustration: USA:s försvarsdepartement)
Trappar upp attacker mot iranska mål i Syrien.

Natten till tisdagen den 4 april drabbades Damaskusområdet av ett påstått israeliskt flyganfall, enligt statliga syriska medier. Det är fjärde gången den senaste veckan som påstådda israeliska attacker träffar mål i Syrien.

Attacken kommer en dag efter att en iransk drönare tagit sig in i israeliskt luftrum från Syrien. Drönaren sköts ner av flygvapnet över Huladalen i norra Israel.

Israel har en policy att varken förneka eller bekräfta att man ligger bakom specifika attacker i Syrien, men man har allmänt erkänt att man har genomfört flera hundra flyganfall mot mål i Syrien sedan 2017.

Syftet har varit att hindra Iran från att förskansa sig militärt i grannlandet och att hindra Iran från att leverera avancerade vapen till terroristgrupper som Hizbollah i södra Libanon, en nära allierad till den iranska regimen.

Det är inte känt vad som har varit målen för de fyra flygattackerna den senaste veckan, men enligt oppositionskällor i Syrien ska en av attackerna ha varit riktad mot en luftvärnsbas och ett rörligt mål på en motorväg.

Det målet tros vara en konvoj av “utländsk personal”. Både iranska styrkor och Hizbollah är kända för att operera i detta område.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem