Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Turkiets president Erdogan – Hamas en befrielseorganisation

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan (Foto: Berk Özkan/Flickr)
Turkiet fjärmar sig allt mer från sina Nato-allierade och demokratiska staters syn på terrorism.

TLVi och Hen Mazzig visar hur västvärlden alltför ofta urskuldar islamisters mord på judar, men hur de slöt upp bakom USA:s motangrepp mot 11 septemberattacken 2001.

“Hamas är inte en terroristorganisation, det är en grupp mujahideen som försvarar sitt hemland”, sa han till stående ovationer. “Mujahideen” är en arabisk term för dem som är engagerade i jihad, eller heligt krig.

Det är Israel och väst som ser Hamas som en terroristorganisation, sade Erdogan enligt media

Israel begår grymheter mot civila när det går till motangrepp på Gazaremsan, menade Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan.

Det israeliska utrikesdepartementets talesman Lior Haiat sa att Hamas är en “föraktlig terroristorganisation värre än ISIS” och att “inte ens den turkiske presidentens försök att försvara terroristorganisationen och hans hetsande ord kommer inte att förändra de fasor som hela världen har sett och är ett otvetydigt faktum: Hamas = ISIS.”

Det kostar att försvara en sann bild av Israels kamp för överlevnad.

Vad är det värt att försvara en humanistisk demokrati från utplåning?

Swisha MIFF 123 331 82 19 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!