Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

71 % av palestinierna stöder det kallblodiga mordet på två bröder

Bröderna Yagel (19) och Hillel Yaniv (21) begravdes på berget Herzl i Jerusalem den 27 februari 2023. (Foto: Flash90)
En ny undersökning visar att väldigt många palestinier stödjer terrorattacker mot israeler.

En ny undersökning gjord av Palestinian Center for Policy and Survey Research ger en intressant inblick i hur palestinierna tänker kring olika ämnen. Undersökningen avslöjar bland annat hur palestinierna ser på israelisk-palestinska relationer och interna angelägenheter.

Medan USA, EU, Sverige och andra ofta presenterar frågor utifrån hur de tror att palestinierna tänker, är verkligheten ofta väldigt annorlunda. 

Undersökningen visar bland annat att de flesta palestinier till stor del stödjer terrorattacker mot israeler. I slutet av februari sköts och dödades kallblodigt de israeliska bröderna Yagel (19) och Hillel Yaniv (21) när de körde på riksväg 60 genom den palestinska staden Huwara på Västbanken.

71 % av de tillfrågade palestinierna säger att de stöder dödandet av de två bröderna. 

Dessutom svarar 68 % av palestinierna att de stöder skapandet av terroristgrupper för att utföra terrorattacker mot israeler.

Så många som 87 % av palestinierna anser att den palestinska myndighetens säkerhetsstyrkor inte har rätt att arrestera medlemmar av terroristgrupper för att hindra dem från att utföra attacker mot Israel.

63 % av palestinierna är emot säkerhetssamarbete med Israel.

Många palestinier stöder dödandet av bröderna Hallel Yaniv (21) och Yagel Yaniv (19). (Foto: Privat)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem