Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Det här är SVT:s ”palestinier” som dödats av israeliska försvaret

Terroristen i Palestinska Islamiska Jihad Ahmed Jamal Daraghmeh, som SVT endast betecknar som "palestinier" dödad av Israel. (Twitter)
SVT:s reporter Natalie Radlovacki demoniserar Israel och rentvår palestinska terrorister genom att förvränga och utelämna fakta.

Den 27 januari lyckades Israels försvarsmakt IDF att oskadliggöra befälhavaren för terrororganisationen Palestinska Islamiska Jihad (PIJ), 26-årige Ahmed Jamal Daraghmeh. Totalt dödades tre beväpnade terrorister i området mellan de för terrorism ökända städerna Jenin och Nablus i Samarien, på norra Västbanken.

PIJ är en terrororganisation vars mål är Israels utplåning och att döda judar. Enligt internationell rätt har Israel, liksom alla andra suveräna stater, rätt att försvara sig mot en sådan terrorism och enligt gällande Osloavtal skulle den palestinska myndigheten avväpna dem. Enligt avtalet är det endast Israel som har rätt till militär närvaro i hela det tidigare brittiska mandatet.

Palestinsk media: Daraghmeh befälhavare i lokala PIJ

Den palestinska hälsomyndigheten verifierade att Ahmed Jamal Daraghmeh, Muhammad Samih Bayadseh och Osama Jabr Zalat dödats och palestinsk media bekräftade att Daraghmeh var befälhavare för en lokal gren av PIJ den så kallade ”Tubasbataljonen”.

Enligt IDF var Daraghmeh tidigare inblandad i skjutningar och sprängladdningsattacker mot trupper på Västbanken.  

Trots samstämmiga uppgifter om att IDF har dödat beväpnade terrorister, kallar ändå SVT:s reporter Natalie Radlovacki våldsverkarna för ”palestinier”. Förenklingen ger läsarna associationer till att oskyldiga civila araber dödas av grymma judar. Det skulle i så fall vara en klar antisemitisk förvrängning av fakta.

”Flera döda i sammandrabbningar på Västbanken

Tre palestinier dödades av israeliska styrkor i sammandrabbningar på den ockuperade Västbanken tidigt på tisdagen, rapporterar den officiella palestinska nyhetsbyrån Wafa enligt Reuters.”

Det borde vara en plikt för en seriös reporter att kontrollera Wafa genom att ta reda på den andra sidans uppgifter och ange bådas åsikter. I annat fall blir Radlovacki och SVT bara en megafon för palestinska sidan och hjälper till att rentvätta PIJ samt smutskasta Israel.

SVT och PIJ skiljer inte på terrorister och civila

Enligt IDF:s beräkningar är ungefär 90% av de dödade i striderna stridande. De resterande är personer som träffats av misstag av israeliska eller palestinska kulor. MIFF gjorde en noggrann undersökning av dödade ”palestinier” 2023.

Terroristorganisationerna Hamas och PIJ vill av taktiska skäl inte skilja mellan civila och stridande, just för att journalister som Radlovacki, ska bli en ”nyttig idiot” i kriget mot den judiska staten. Och mycket riktigt fortsätter SVT-reportern att hjälpa terroristerna:

”Minst 400 palestinier har dödats i sammandrabbningar med israeliska soldater och bosättare sedan attacken mot Israel den 7 oktober.”

Förutom att berätta att minst 360 av dessa var stridande terrorister, ger hon ett felaktigt intryck av att judar som bor i Judéen och Samarien (Västbanken) gjort sig skyldiga till mer än något enstaka mord. Antal mord av arabiska terrorister på judar samma område är betydligt högre.

Det är bedrövligt att de flesta av SVT:s artiklar och reportrar inte neutralt förmedlar de båda sidornas åsikter om konflikten mellan araber och judar. De är så pass ensidigt pro-arabiska i sin journalistik att det knappast kan vara kunskapsbrist, utan en medveten personlig politisk agenda.

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem