Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Fatah om terroristen som dödade fem: – Vi böjer oss för dig i beundran

Fem personer dödades i en terrorattack i Bnei Brak. Den palestinske terroristen hyllas av Fatah. (Foto: Flash90)
Den palestinske terroristen som kallblodigt dödade fem personer hyllas som en hjälte.

Medan den palestinske presidenten Mahmoud Abbas pressades att fördöma terrorattacken i Bnei Brak, där fem personer sköts och dödades, känner inte hans egen Fatah-rörelse behov av att göra detsamma.

Tvärtom. I Jenin och Nablus var Fatah-rörelsen, ledd av Abbas, snabb med att fira attacken och hylla terroristen som en “heroisk martyr” som “modigt försvarade vårt folk”. Fatah-rörelsen lovar trohet till mördaren och lovar att fortsätta till “seger eller martyrskap”.

Familjefäder, en polis och två ukrainare miste livet i attacken.

Den israeliska organisationen Palestinian Media Watch har dokumenterat hur den palestinska myndigheten (PA) har uppmanat till terror de senaste månaderna. När tre Fatah-terrorister dödades i en konfrontation med Israel gick Abbas själv ut med en uppmaning att döda israeler.

– Dela ut till dem dubbelt så mycket som vi har fått, sa PA-presidenten. Det faktum att Fatahs Jenin-gren upprepade Abbas exakta uttryck i sin hyllning till Bnei Brak-terroristen visar att rörelsen ser på terrorattacken som svar på Abbas uppmaning:

“Detta är ett tydligt budskap till världen att det palestinska folket håller fast vid rätten att försvara sitt land och sina historiska rättigheter, som inte har någon preskriptionstid och är omistliga. Detta är också ett budskap till den förtryckande ockupation som den palestinska Svaret på ockupationsbrottet är att dela ut dubbelt så mycket som man får.”

Fatahs Facebooksida i Jenin, 29 mars 2022

Terroristen, Diya Ahmed Hassan Hamarsheh, ska ha varit kopplad till Fatah. Nablus-avdelningen i Fatah påpekar detta i ett inlägg på Facebook, där de har publicerat en bild på mördaren och hyllar honom som “en symbol för hjältemod och självuppoffring”.

“Diya Hamarsheh – med Fatah-tillhörighet och en palestinsk identitet – symbolen för hjältemod och självuppoffring.”

Fatahs Facebooksida i Nablus, 29 mars 2022

Den palestinska terroristen Diya Ahmed Hassan Hamarsheh hyllas av Fatah på Facebook.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem