Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

FN : Gisslan i Gaza utsätts för sexuella övergrepp

TScenen för attacken mot musikfestivalen den 7 oktober. Flera kvinnliga offer ska ha blivit våldtagna här. (Foto: Flash90)
Klara bevis på att Hamas begått och begår våldtäkter, enligt FN.

En expertgrupp ledd av Pramila Pratten, FN:s särskilda sändebud för sexuellt våld i konfliktområden, har under flera veckor utrett anklagelserna om sexuellt våld i samband med Hamas attack mot Israel den 7 oktober förra året. 

Nu har de kommit ut med en rapport som säger att både våldtäkt och gruppvåldtäkt med stor sannolikhet inträffade under massakern, då 3 000 Hamas-terrorister stormade in i Israel och dödade 1 200 människor och tog 250 som gisslan.

FN-rapporten säger att det också finns överväldigande bevis för att gisslan har utsatts för våldtäkt i fångenskap. Det finns fortfarande över 134 gisslan kvar i Gazaremsan. I rapporten står det att den återstående gisslan fortfarande är utsatta för sexuella övergrepp.

Israel har anklagat FN för att tona ned rapporten och anser att den kommer för sent. Det tog till exempel FN 57 dagar innan de valde att fördöma Hamas för sexuella övergrepp. De anser också att FN gör för lite för att få gisslan frigiven.

– FN påstår sig bry sig om kvinnor, men medan vi för den här debatten blir israeliska kvinnor våldtagna och misshandlade av terrorister från Hamas. Var är FN:s röst, frågar Israels FN-ambassadör Gilad Erdan.

“Var är FN:s röst?”

Israel har också kritiserat internationella kvinnorättsorganisationer, som mer eller mindre ignorerat bevisen på sexuellt våld som utfördes av Hamas-terrorister under massakern den 7 oktober. 

Internationella kvinnodagen uppmärksammas den 8 mars i Sverige. Kommer det att finnas paroller om “Befria Palestina” och “Stoppa Israels folkmord”, men inga paroller som fördömer Hamas sexuella övergrepp mot israeliska kvinnor? Eller några slagord som kräver frigivning av de gisslan som fortfarande utsätts för övergrepp.

(I protest mot bristen på fokus på Hamas sexuella övergrepp kommer en liten grupp att ta med sina egna slagord till Oslo med budskapet: “Me too, unless you are a Jew “. De kommer att gå bakom huvudparollen “Stöd kvinnors fredsarbete – bekämpa våldtäkt som vapen”.)

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem