Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Hamas grundares son uppmanar Israel att avrätta Hamasledare och deras massmördare om gisslan inte släpps

Mosab Hassan Yousef är son till en av grundarna av Hamas. (Foto: Skärmdump)
Mosab Hassan Yousef, son till Hamas medgrundare Sheikh Hassan Yousef, uppmanade Israel att sätta en tidsgräns för terroristgruppen att frige de återstående gisslan, annars döda dess ledare, inklusive hans egen far, i en video som publicerades på X tisdag.

 

“Hamas har fört psykologisk krigföring mot mänskligheten… De vill släppa tusentals massmördare tillbaka till gatan i utbyte mot de israeliska gisslan. Israel har inte råd med detta, men inte heller mänskligheten har råd med detta – eftersom frigivningen av massmördare innebär många andra oskyldiga människors död”, sa Mosab Hassan Yousef.

“Israel får inte kompromissa”

“Jag förstår att Israel var tvungen att kompromissa under den senaste veckan eller två för att släppa barn, kvinnor, äldre och försvarslösa civila,” sa han, men att “de återstående gisslan – särskilt soldater [och] de som misslyckades med att försvara sig själva och försvara civila i de sydliga samhällena när de tillfångatogs – bör behandlas som krigsfångar och Israel måste flytta sin prioritet från ett räddningsuppdrag av gisslan till en offensiv som fokuserar på att utrota Hamas.”

Yousef varnade för att Hamas kommer att försöka tänja ut förhandlingarna på obestämd tid för att behålla vapenvilan.

Använd Hamasfångarna

Han pekade på Hamas-medlemmarna som hålls fängslade i israeliska fängelser och sa “Israel måste använda det här kortet. Detta är den tid då Israel behöver använda Hamas-vildar i fängelse för att pressa Hamas ledarskap överallt att släppa gisslan.”

“Israel kan inte fortsätta så här. Fångar som Ibrahim Hamed och Abdullah Barghouti måste dömas till döden. Hamas måste få en tidsram – en månad eller två eller sex månader – för att återlämna gisslan och om de inte återlämnar gisslan inom den tiden, måste Israel avrätta Hamas toppledare i fängelse, särskilt massmördarna,” rådde Yousef.

Avrätta toppledarna i Hamas

“När jag säger avrätta toppledare från Hamas, menar jag inga undantag. Det inkluderar min egen far, medgrundaren av Hamasrörelsen. I det här kriget finns det inga undantag”, tillade Yousef. “Jag gjorde ett misstag, för 10 eller 15 år sedan, när jag räddade hans liv många gånger… Han borde dö för sina handlingar. Jag räddade hans liv. Saker och ting (förbättrades) inte; saker och ting blev värre”, beklagade han.

Ormens huvud

“Om detta är vad Hamas vill, frigivningen av dessa massmördare, så är enligt min åsikt detta ormens huvud”, betonade Yousef. “Ormens huvud för närvarande är inte i Qatar eller i Gaza, det är i de israeliska fängelserna. Om Israel vet hur man hanterar och spelar det här kortet mot Hamas, garanterar jag att alla gisslan återvänder och att de besegrar Hamas.”

Israel borde kräva att Qatar utvisar Hamas

Yousef krävde dessutom att Qatar inte skulle användas som medlare så länge det tillåter Hamas ledare att stanna i landet och att Israel ska behandla det som en fiendestat tills Doha sparkar ut Hamas – inom en månad – och att döda Hamasledarna i Qatar om de inte blir utslängda.

Sonen till Hamas medgrundare tillade att IDF i Gaza bör koncentrera sig på Hamas ledare och inte känna någon press att fullfölja sina mål inom en viss tidsram. Han tillade slutligen att militären borde vara ännu mer försiktig än den redan är för att undvika att skada civila i detta skede.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem