Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Hamas: – Vi kommer att upprepa massakrer som den 7 oktober tills Israel förintas

Hamasledaren Ghazi Hamad är en av beslutsfattarna i terrororganisationen. (Foto: Wikipedia)
Intervjun med Hamasledaren Ghazi Hamad visar varför Israel måste avlägsna terrorgruppen.

I en intervju med en libanesisk tv-kanal LBCI säger Hamas ledare Ghazi Hamad att de kommer att utföra fler massakrer som de gjorde den 7 oktober, då de dödade över 1 400 israeler och kidnappade över 240

– Vi måste lära Israel en läxa och kommer att göra samma sak om och om igen. Al-Aqsa floden [7 oktobermassakern] var bara den första attacken, men det kommer att bli en andra, tredje och fjärde. Vi är fast beslutna att slåss, säger Hamad i intervjun med den libanesiska tv-kanalen.

Intervjun har översatts till engelska och publicerats av organisationen Middle East Media Research Institute (MEMRI). I intervjun upprepar Hamasledaren vad terrororganisationens mål är – att utplåna Israel

– Israel är ett land som inte har någon plats här. Vi måste ta bort det landet. Det är vi inte rädda för att säga rakt ut, säger han.

Efter terrorattacken den 7 oktober bombade den israeliska försvarsstyrkan flera tusen Hamas-mål i Gazaremsan, vilket också har lett till stort lidande bland civilbefolkningen i Gazaremsan. Ändå anser Hamas-ledningen att attacken mot Israel var värd sitt pris – trots allt lidande.

– Om vi ​​betalar ett pris? Det gör vi och vi är redo för det. Vi kallas en nation av martyrer och vi offrar gärna martyrer, säger han.

Hamad anser att Israels existens är orsaken till all blodsutgjutelse.

– Ingen kan klandra oss. 7 oktober, 10 oktober, oktober, en miljon – allt vi gör är berättigat, säger Hamasledaren i intervjun.

Förra veckan intervjuades Hamad av det brittiska TV-bolaget BBC. I intervjun ljög han om att Hamas inte hade för avsikt att döda civila. Omkring 1 000 av de dödade var civila. När Hamad konfronterades med de många dödandet av civila stormade han ut ur intervjun med BBC.

Samtidigt som Hamad säger att de är villiga att offra sin egen befolkning i kampen mot Israel säger Hamas ledare Moussa Abu Marzouk att de inte har något ansvar att skydda sin egen civilbefolkning. Han säger att de inte kommer att prioritera att bygga bombskydd åt de civila, utan snarare underjordiska tunnlar åt sig själva.

– Vi bygger tunnlar eftersom vi inte har något annat sätt att skydda oss från att bli dödade i flyganfall. Vi slåss inifrån tunnlarna, säger han.

Här lovar Hamad att de kommer upprepa massakern den 7 oktober:

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem