Pride-flaggan bredvid Israels flagga på en lyktstolpe i Ramat Gan, utanför Tel Aviv, symboliserar den tolerans och det stöd som Israel ger HBTQ-rörelsen. (Foto MIFF)

HBTQ-palestinier kidnappad och halshuggen på Västbanken

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

En palestinsk man som flydde från Västbanken till Israel efter att hans sexuella läggning avslöjats, kidnappades och fördes till Hebron där han brutalt halshöggs, enligt videor som cirkulerade på sociala medier i torsdags.

Ahmad flydde till Israel

Ahmad bodde i Al-Bait Al-Mokhtalef (De annorlundas hus), ett hem för HBTQ-palestinier och arab-israeler som drabbats av våld och diskriminering, för sin nationalitet såväl som sin HBTQ-identitet.

“Han var en del av en HBTQ-pridegrupp som vi startade i söder”, sa Rita Petrenko, vd för De annorlundas hus. Hon hjälpte Ahmad att få tillstånd att bo i Israel.

Hon hjälpte honom också att kunna flytta till ett tredje land, sa Petrenko till N12. “En arbetsvillig, intelligent man…han såg fram emot att lämna landet. Han var näst på tur.”Petrenko betonade att emigration är det bästa alternativet för HBTQ-palestinier som sparkades ut från sina hem.

Dödades i Hebron för sin sexuella läggning

Enligt Jerusalem Post säger anhöriga till Ahmad, 25 år, att de är säkra på att han dödades av palestinier i Hebron på grund av sin sexualitet.

Filmer av den livlösa kroppen av Ahmad Hacham Hamdi Abu Marakhia, som bärs i den palestinska staden lades ut på nätet. En utredning om mordet ska ha inletts av den palestinska myndighetens polis.

Israel skydd åt arabiska HBTQ-ungdomar

“Vi kommer att fullborda den palestinska HBTQ-revolutionen” sa Knessetledamoten från Labour Ibtisam Mara’ana, som arbetat mycket under det senaste året för byggandet av skyddsplats för arabiska HBTQ-ungdomar, i en torsdags tweet.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram