Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israel dödades i terrorattacker på Västbanken

Israeliska soldater vid platsen för terrorattacken utanför bosättningen Kedumim torsdagen den 6 juli. (Foto: Flash90)
Den andra palestinska terrorattacken på två dagar.

Torsdagen den 6 juli sköts och dödades en israel i en palestinsk terrorattack vid den israeliska bosättningen Kedumim väster om den palestinska staden Nablus. Terroristen ska ha använt ett skjutvapen.

Terroristen sköts senare och dödades i en skjutning med israeliska soldater. Inga ytterligare israeliska dödsoffer har rapporterats i attacken.

Attacken kommer två dagar efter att sju personer skadades när en palestinsk terrorist körde ner fotgängare i Tel Aviv, innan han attackerade med kniv. Flera personer skadades allvarligt och en gravid kvinna förlorade sitt ofödda barn i attacken.

Från den 3 juli till den 5 juli hade den IDF en stor antiterroroperation i staden Jenin på Västbanken. Syftet var att arrestera misstänkta terrorister, beslagta vapen och bomber och förstöra terroristernas infrastruktur.

Sedan en våg av palestinsk terror började våren 2022 har mer än 50 israeler dödats i palestinska terrorattacker. Många av terroristerna har kommit från Jenin, men också från Nablus. Båda städerna ligger på norra Västbanken och här har de palestinska myndigheterna tappat kontrollen.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem