Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Två kvinnor allvarligt skadade efter terrorattacken i Tel Aviv –förlorade sitt ofödda barn

Igår den 4 juli 2023 körde en palestinsk terrorist ner flera personer i Tel Aviv. (Foto: Flash90)
Mamman till en av de svårt skadade kvinnorna säger: – Jag fick en dålig känsla och när hon inte svarade i telefonen, blev jag ännu mer orolig.

I går skadades minst 7 israeler i en terrorattack i Tel Aviv när en terrorist från Hebron i Judéen och Samarien (Västbanken), först körde på människor och sedan sprang efter människor på gatan för att knivhugga dem.  

Idag är sex terroristoffer fortfarande inlagda på sjukhus efter terrorattacken – två kvinnor är i ett allvarligt tillstånd, sövda och på ventilatorer.

Skadade i terrordådet

En av de skadade kvinnorna var gravid, men förlorade sitt ofödda barn på grund av skadorna hon fick i terrorattacken. 

Två andra terroroffer skadades lindrigt och vårdas nu på neurokirurgiska och ortopediska avdelningarna. 

En av de skadade är en 30-årig man som blivit knivhuggen i magen och har opererats.  

En 76-årig man vårdades för ett sticksår ​​i bröstet och vårdas med intensivvård. 

En 66-årig man skadades i ansiktet och är nu utskriven.

Rebecca Shinfeld är i ett allvarligt tillstånd. Hennes mamma Simcha Kuzai berättade för Kanal 13 nyheter att hon försökt få tag i henne efter att hon hört talas om terrorattacken: – Jag fick en dålig känsla och när hon inte svarade i telefonen, blev jag ännu mer orolig.

Bilramningsattacken

Israels polis säger att den palestinske Hamas-terroristen körde in sin pickup bland människor på en trottoar på Pinchas Rosen-gatan i norra Tel Aviv. Terroristen attackerade sedan människor på gatan beväpnade med en kniv.

I klipp som delas på sociala medier ses terroristen först köra in i människor och sedan springa efter människor på gatan för att sticka dem med sin kniv:

Terroristen stoppades av en beväpnad förbipasserande som först trodde att det var en trafikolycka, men förstod att han bevittnade en terrorattack när terroristen attackerade människor med kniv.

Palestinsk terrorist

Terroristen var 20-årige Abed al-Wahab Khalaila från staden as-Samu i Judéen och Samarien (Västbanken) i området South Hebron Hills, som var illegalt i Israel.

Den iranskstödda terrorgruppen Hamas, som har haft kontroll över Gaza sedan 2007, har tagit på sig ansvaret för gårdagens terrorattack.

Knivhöggs  av 16-årig palestinier

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

På måndagen knivhögg en 16-årig palestinsk terrorist en israelisk man i Tel Avivs förort Bnei Brak.

Den palestinska myndigheten (PA) har kontroll över en stor del av Hebron, men tappar alltmer kontrollen över flera av sina städer där terroristgrupper tar över, skriver Times of Israel.

Terrorattackerna skedde samtidigt som Israel försvarsstyrkor (IDF) genomförde en stor antiterroristinsats i staden Jenin i Samarien (norra Västbanken). Jenin ska styras av den palestinska myndigheten (PA), som dock inte har velat eller haft förmåga att stoppa terrorgrupperna, vilket PA är skyldigt att göra, enligt Osloavtalen.

Antiterrorverksamhet

Därför har IDF under en lång period genomfört dagliga antiterroroperationer för att skydda sin befolkning från terror.

När IDF drog sig ut ur Jenin i morse hamnade södra Israel under raketbeskjutning från Hamas-kontrollerade Gaza. Beskjutningen besvarades.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem