Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Nobelprisvinnaren Arafat: – Du kommer få se israelerna fly som råttor

Yasser Arafat. (Foto: Remy Steinegger, WEF)

1994 fick Yasser Arafat Nobels fredspris från den norska Nobelkommittén. Samtidigt drömde han om att israelerna skulle fly som råttor.

Av Conrad Myrland 25 augusti 2021

Den brittisk-palestinska journalisten Abdel Bari Atwan har njutit av bilderna från flygplatsen i Kabul de senaste veckorna. På den libanesiska tv-stationen Mayadeen profeterar Atwan om att israelerna också kommer att fly som västliga medborgare och afghaner nu flyr från talibanerna i Afghanistan.

”Israel är i förvirring, i panik. De vet mycket väl att det som hände på flygplatsen i Kabul kommer att upprepas på Ben Gurionflygplatsen”, säger Atwan.

”Men Ben Gurionflygplatsen kommer att stängas”, fortsatte han, ”Inga flygplan kommer dit. [Israelerna] har inget annat val än [att fly ut i] havet.

Programledaren för Mayadeen ler vid tanken på israeler som måste lära sig att simma, för att komma undan via Medelhavet. Därefter berättar Atwan en historia.

”I juli 1995 träffade jag president Yasser Arafat i Tunisien. Arafat bjöd mig att gå en promenad på natten, klockan var runt klockan 1. Arafat sa till mig: ”Vid Allah, du kommer att se israelerna fly från Palestina, som råttor som flyr från ett sjunkande skepp. Du kommer att få uppleva det. Jag kommer inte att uppleva det, men du är mycket yngre än jag och du kommer att få uppleva det. ”I dag tror jag att profetian kommer att gå i uppfyllelse.”

Arafat flyttade från Tunisien till Gaza i juli 1994. Det finns anledning att tro att Atwan förväxlade datumen och att Arafat förmedlade sin antisemitiska dröm samma år som han fick Nobels fredspris i Norge. Om det var året därpå gör det inte saken bättre.

Se klippet här (via Memri):

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem