Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Oroligheter i Israel: Upplopp och raketattacker från Gazaremsan

Raketer över Sderot den 2 augusti 2022. (Illustrationsfoto: Flash90)
16 raketer avfyrades från Gazaremsan mot Israel i natt. Dessutom greps 350 personer efter upplopp i Al-Aqsa-moskén i Jerusalem.

Det israeliska flygvapnet bombade flera Hamas-mål i Gazaremsan på onsdagsmorgonen, efter att flera raketer avfyrats mot israeliska städer nära den palestinska enklaven på onsdagskvällen, skriver Times of Israel

En vapenfabrik och ett vapenlager tillhörande terrorgruppen drabbades. Medierapporter tyder på att raketerna avfyrades av Islamiska Jihad, men Israel håller Hamas ansvarigt för alla raketer som avfyrats från territorium som de kontrollerar.

16 raketer mot Israel

Totalt avfyrades 16 raketer mot Israel. Hälften av missilerna sköts ner av missilförsvarssystemet Iron Dome. Sderot kommun säger att en av raketerna träffade ett industriområde och orsakade skador. En man i 30-årsåldern skadades lindrigt när han föll på flykt till bomskyddet.

Upploppsmakare i Al-Aqsa-moskén

Raketattackerna från Gazaremsan kom efter att sammandrabbningar brutit ut mellan israelisk polis och palestinier inne i Al-Aqsa-moskén på Tempelberget i Jerusalem. Polisen säger att de gick in i moskén för att arrestera upploppsmakare som hade barrikaderat sig inne i moskén med fyrverkerier, klubbor och stenar.

350 personer greps efter oroligheterna i Al-Aqsa-moskén. Oroligheterna sker i samband med den muslimska fastemånaden ramadan, som i år sammanfaller med den judiska och kristna påsken.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem