Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Palestinska myndigheten betalar Sbarro-terroristerna 10 miljoner kr

Malki Roth (15) blev mördad tillsammans med 14 andra israeler vid massakern mot pizzarestaurangen Sbarro i Jerusalem den 9 augusti 2001. (Foto: Privat)

Palestinska myndigheten har betalat över 10 miljoner kr till terroristerna som dödade 15 människor.

Den ideella organisationen Palestinian Media Watch rapporterar idag att PA betalat 70 000 kr varje månad i belöning till terroristerna och de döda terroristernas familjer efter bombattacken på Sbarro-restaurangen i Jerusalem den 9 augusti 2001.

Hittills 10,3 miljoner kr till mördarna

För 20 år sedan sprängde palestinska terrorister pizzarestaurangen och 15 människor dödades och 130 skadades. En enda familj förlorade fem medlemmar. Som belöning till de inblandade och deras familjer har nu totalt 10,3 miljoner kronor betalats av PA.

Vilken lön får en massmördare?

Abdullah Barghouti, som byggde bomben och är ansvarig för mord på totalt 67 oskyldiga människor, har totalt fått 2 487 000 kr i sitt lönekuvert. Det är nästan 20 000 kr per månad. År ut och år in. I ett fattigt land som är helt beroende av gåvor från FN, Sverige, Iran och Qatar.  Minimilönen hos PA är 383 kr per månad. Hans familj då? Dom har fått 596 000 kr.

Betalas efter grymhet

Månadslönerna för terrorister är inte slumpmässig. PA´s president Mahmoud Abbas är ansvarig för “Law of Prisoners and Released Prisoners” från 2004 som betalar i proportion till hur många som lemlästas eller massakreras. Du får extra betalt om du har barn och är israelisk medborgare. Abbas vill inte skriva på något fredsavtal utan att alla fängslade terrorister, som Abdullah Barghouti, släpps.

Huvudansvarig för massakern på Sbarro-restaurangen var Ahlam Tamimi. Tamimi har erkänt att det var hon som valde ut målet. Trots att  Tamimi dömdes till 16 livstidsstraff, lever hon nu i Jordanien, sedan hon släppts som en liten del för att få fri  Hamas gissla Gilad Shalit.

Innan Tamimi släpptes fri redan efter 10 år i fängelse, intervjuades hon av israeliska Channel 1. Inslaget sändes av den palestinska myndighetens Tv-kanal. Tamimi frågades om hon visste hur många barn som hade dödats i attacken. När hon hörde att åtta barn hade dödats, sprack hon upp i ett stort leende.

Reportern: ” Tänkte du inte på människorna som var i restaurangen? Barnen? Familjerna?

Tamimi: “Nej.”

Reportern: “Vet du hur många barn som dödades i restaurangen?”

Tamimi: “Tre barn dödades I operationen, tror jag. [Ler.]”

Interviewer: “Åtta.”

Tamimi: “Åtta?! [Ler.] Åtta.”

                                                              [Official PA TV, Oct. 23, 2011]

Några dagar efter frisläppandet intervjuvades Tamimi i Jordanien. Hon ångrar inget och tackade Allah för att attacken var en ”succé”.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem