Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Palestinska myndigheten citerade folkmordsdröm om judar i instruktioner för moskéernas fredagsböner

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas talar vid PA:s högkvarter i Ramallah den 18 augusti 2020. (Foto: Flash90)
Utrotningen av judar är en del av muslimernas religiösa plikt, påminde religionsministeriet den palestinska myndigheten förra veckan.

Inför fredagsbönen den 20 oktober gav PA:s religiösa departement ut riktlinjer om vad talen i moskéerna ska innehålla. Bland annat denna hadith:

 ”Timmen [domedagen eller uppståndelsen] kommer inte förrän muslimerna reser sig mot judarna och dödar dem; när judarna gömmer sig bakom stenar och träd, vem kommer att ropa: O, muslim! En jude gömmer sig bakom mig, kom och döda honom!” 

Denna hadith ingår också i Hamas stadga och delar av den citerades vid den anti-israeliska demonstrationen i Oslo lördagen den 20 oktober. En hadith är en muntlig överföring av korta berättelser eller uttalanden från profeten Muhammed.

– När detta budskap kommer så kort efter Hamas illdåd, är detta religiösa budskap från PA till palestinierna i första hand en signal som framställer den fruktansvärda massakern på nästan 1 400 judar som en islamisk gudstjänst. Dessutom finns det ett tydligt budskap att Allah/Islam vill att palestinier ska lämna moskéerna efter fredagsbönen och börja döda judar, kommenterar Palestinian Media Watch.

Kan du tänka dig att hjälpa oss att berätta om Israels utsatta situation för Sveriges befolkning?

Palestinska myndigheten (PA) på Västbanken sponsras av svenska skattebetalares pengar. Under de senaste 25 åren har Sverige gett minst 36 miljarder till palestinierna.  

MIFF har påpekat att PA och de så kallade NGO:erna använder svenska biståndspengar för utbildning i hat och att belöna terrorister. Här är ett nytt exempel på hur PA missbrukar svenska pengar för att uppmuntra folkmord på judar. En studentorganisation kopplad till Fatah har inte bara applåderat massakern, utan uppmuntrat palestinier på Västbanken att själva utföra attacker.

Det är inget nytt att hadither med folkmordsdrömmars sprids i det palestinska samhället. Hur länge kommer Sverige att fortsätta att sponsra denna jihadistiska, dödliga propaganda?

PA kontrolleras av presidenten Mahmoud Abbas Fatah-rörelse. Efter massakern den 7 oktober finns det många Fatah-ledare som uttryckt stöd för massakern, och på Västbanken tas palestinska barn med på firandet av massakern. “Hamas-hjältarnas blod kommer att vara en förbannelse som tar bort ockupanten [Israel]”, säger Mahmoud Al-Aloul, Fatahs vice ledare.

Moskén själv har publicerat Mundhir Abdallahs tal på YouTube. Memri har lagt till engelska undertexter till det arabiska talet. (YouTube)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem