Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Palestinskt ledarskap efter Mahmoud Abbas

Journalist Khaleb Abu Toameh (Foto privat)

Det finns sex eller sju av de äldre PLO-ledarna som ser sig själva som naturliga efterträdare till president Abbas. De anser att de är berättigade till detta ämbete. Det mest troliga scenariot är att PLO:s ledarskikt kommer att samlas och välja en av dem. Varför? Därför att det andra alternativet med allmänna val, inte är sannolikt under den närmaste tiden. Detta beror framför allt på den pågående konflikten mellan Fatah på Västbanken och Hamas på Gazaremsan.

Nya tänkbara efterträdare

Nu har nya, ledande kandidater till att efterträda president Abbas dykt upp. Majed Faraj, som är chef för underrättelsetjänsten  General Intelligence Service, är en av dem.  Han har varit inblandad i förhandlingar med Israel och USA. 

Frågar du en palestinier vem som kommer efterträda Abbas, blir svaret att det beror på vem USA och Israel accepterar. Den förstnämnde ger mest pengar och den sist nämnde ger militär säkerhet för PLO.

Examen från fängelset

Marwan Barghouti är populär hos folket, eftersom han suttit länge i fängelse för terroristattacker. Det är viktigare för palestinierna att kandidaten har en examen från Gilboafängelset än en examen från Harvarduniversitetet. Folk röstar på den som begått flest attacker mot Israel.

Lyssna på vad mer Khaleb Abu Toameh säger om utvecklingen:

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem