Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Se vad IDF hittade under UNRWA:s högkvarter

Under UNRWA:s högkvarter i Gaza hade Hamas byggt ett stort datacenter. (Foto: Skärmdump)
Under UNWRA:s högkvarter på Gazaremsan hade Hamas byggt ett datacenter. – Vi visste ingenting om detta, hävdar UNRWA.

Under Gazas högkvarter för FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar i Mellanöstern, känd som UNRWA, hittade israeliska soldater en Hamas-tunnel där ett datacenter hade etablerats. Centret låg under FN-byggnaden för att undvika att det träffades i en israelisk flygattack. 

Det underjordiska datacentret var komplett med stora servrar, industriella batteripaket och övernattningsmöjligheter för Hamas-terroristerna som drev datacentret. Datacentret användes troligen av Hamas för underrättelser och kommunikation.

Avslöjandet om datacentret under UNRWA-byggnaden kommer vid en tidpunkt då det stormar kring den kontroversiella organisationen. I slutet av januari blev det känt att minst 12 UNRWA-anställda deltog i terrorattacken mot Israel den 7 oktober

Anklagelserna om att UNRWA:s personal deltog i massakern har lett till att några av organisationens största finansiärer har fryst sitt ekonomiska stöd. Norge, å andra sidan, gav nyligen ytterligare 275 miljoner norska kronor till den kontroversiella organisationen.

Datacentret under UNRWA:s högkvarter hittades efter att en gripen terrorist avslöjat dess plats under ett förhör.

Chefen för UNRWA, Philippe Lazzarini, säger att FN-organisationen inte visste något om att Hamas hade byggt ett stort datacenter under deras högkvarter. Israeliska myndigheter säger däremot att UNRWA har känt till Hamas verksamhet, men har valt att ignorera dem.

Vapen hittades också inne i själva UNRWA:s högkvarter.

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!