Search
En UNRWA-skola i Rafah på Gazaremsan den 29 november 2021. (Foto: Flash90)

1200 anställda av UNRWA på Gazaremsan är terrorister eller har kopplingar till Hamas eller Palestinska Islamiska Jihad

Underrättelsetjänsten avslöjar att cirka 10% av FN:s UNRWA-personal på 12 000 personer har länkar terrororganisationerna eller till massakern den 7 oktober.

Det är Wall Street Journal som rapporterade att enligt information de tagit del av som kommit fram i samband med kriget mellan Hamasregimen och Israel, beräknas cirka 10% av de anställda har klara kopplingar till militanta terrorister.

Tidningen Haaretz skriver också att sex arbetare från FN:s hjälporganisation för palestinier var en del av vågen av palestinska militanter som den 7 oktober dödade 1 200 människor i den dödligaste attacken mot judar sedan Förintelsen, enligt samma material. Två hjälpte till att kidnappa israeler. Två andra spårades till platser där mängder av civila israeler sköts och dödades. Andra samordnade logistiken för överfallet, inklusive anskaffning av vapen.

Inte enstaka rötägg

Antalet anställda vid UNRWA som är involverade i terrorgruppen Hamas i Gaza är “inte bara några enstaka rötägg”, rapporterar israeliska tjänstemän till Wall Street Journal.

Ett stort antal länder – Frankrike, Tyskland, USA, Storbritannien, Nederländerna, Finland, Skottland, Kanada, Australien, Japan, Italien, Island, Estland och nu senast Nya Zealand – har stoppat alla betalningar till UNRWA tills vidare.

Nu stoppar även Sverige UNWRA-bidragen

Nu stoppar även Sida humanitärt bistånd till UNRWA, meddelades det på tisdagen, efter uppgifterna om utbredd terrorism bland de anställda palestinierna på UNRWA.

– Bakgrunden är den allvarliga kritiken som har framkommit. Det här är ett bra beslut. Biståndsmedel ska gå till rätt organisationer och inte komma i närheten av terrorism, säger biståndsminister Johan Forssell (M) till DN.

31 miljoner kronor kommer i stället att delas ut till andra palestinska humanitära aktörer om.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram