Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Tror att gisslan hölls fångna på barnsjukhus

IDF:s talesperson visar några av de vapen som hittades i källaren på barnsjukhuset i Gaza City. (Foto: IDF)
Israeliska soldater hittade vapenförråd och tecken på att gisslan hade hållits fångna i källaren på ett barnsjukhus.

Den israeliska försvarsstyrkan (IDF) har publicerat bilder på ett vapenförråd i källaren på Rantisis barnsjukhus i Gaza stad. IDF tror också att gisslan har hållits fångna inne på sjukhuset, skriver Times of Israel

– Hamas gömmer sig på sjukhuset. Idag vill vi avslöja detta för hela världen, sa IDF:s talesperson Daniel Hagari på tisdagskvällen.

På presskonferensen presenterade Hagari bevis för att Hamas hade gömt vapen under barnsjukhuset, samt rum som uppenbarligen använts för att hålla gisslan. På väggen fanns en lista med vaktbyten som började den 7 oktober, dagen då över 3 000 terrorister stormade in i Israel och dödade över 1 200 och kidnappade över 240 människor. 

IDF tror att listan är en översikt över dem som har vaktat gisslan sedan de tillfångatogs av Hamas lördagen den 7 oktober. I ett angränsande rum fanns stolar med rep vid fötterna, vilket tydde på att någon hade hållits fången. På golvet hittades också nappflaskor och blöjor.

Den yngsta kidnappade gisslan är bara 10 månader gammal. 

– Det här är ett krigsbrott och ett brott mot mänskligheten.

 

 

IDF har tagit in kriminaltekniska utredare i ett försök att dokumentera att israeliska gisslan har varit där. I källaren hittades också en motorcykel som tros ha använts för att transportera gisslan.

Bland de vapen som hittades i källaren på sjukhuset fanns bombvästar, handgranater, AK-47 maskingevär, pansarvärnsmissiler och annan utrustning. IDF beskriver området som en ledningscentral för Hamas.

– Hamas använder sjukhus i sin krigföring, säger Hagari.

Samtidigt närmar sig israeliska soldater Shifa-sjukhuset i Gaza City, som är det största sjukhuset på Gazaremsan. Den israeliska försvarsstyrkan har flera gånger sagt att Hamas har en underjordisk bas under Shifa-sjukhuset.

– Vårt krig är mot Hamas, inte mot folket i Gaza. Speciellt inte de sjuka, kvinnor och barn. Vårt krig är mot Hamas, som använder dem som mänskliga sköldar, säger talesmannen för det israeliska försvaret.

46 israeliska soldater har dött i striderna i Gaza, medan hundratals Hamas-terrorister har dödats. I måndags erövrade israeliska soldater Hamas parlament i Gaza City. I tisdags tog de över deras poliskontor.

 

 

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem