Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Två dömda till döden för samarbete med Israel

Hamasterrorister vid en parad i Gaza 4 oktober 2021. (Foto: Atia Mohammed / Flash90)

Hamas har dömt två palestinier till döden för påstått samarbete med Israel.

En Hamas-domstol på Gazaremsan har dömt två män till döden, som dom anklagar för samarbete med Israel. Domstolen har beslutat att de två männen från Khan Younis och Rafah ska hängas, skriver Times of Israel

Det är för närvarande okänt när domen kommer att verkställas. Två andra män dömdes till straffarbete, också anklagade för samarbete med Israel.

Hamas har tidigare hållit offentliga avrättningar av personer som anklagats för samarbete med Israel. Enligt människorättsorganisationer har Hamas dömt 130 personer till döden sedan 2007, varav 25 har avrättats.

Avrättningarna har kritiserats av den palestinska myndigheten (PA), Hamas rival, för att de utförts utan tillstånd av den palestinska presidenten Mahmoud Abbas. Palestinsk lag säger att presidenten måste godkänna verkställandet av alla avrättningar, något han inte har gjort sedan 2006.

Men, samtidigt har PA i Betlehem dömt en palestinsk man till 15 års fängelse för att ha försökt sälja egendom till en jude. Enligt palestinsk lag kan försäljning av egendom till judar straffas med döden, men PA har inte avrättat någon sedan 2005, då fem personer avrättades.

Hamas förbereder galgen i samband med en avrättning på Gazaremsan den 2 oktober 2013. (Foto: Gaza Interior Ministry)

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem