Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Irakisk terrorgrupp: ”Varje svensk är en israelisk jude”

Iranska Revolutionsgardet (IRGC) paraderar. Illustrationsbild
Fredag den 21 juli publicerade tv4 starka hot från den militanta muslimska gruppen Ashab al-Kahf mot svenskar. Gruppen uppmanar ”Sök efter varje svensk, de är i själva verket en israelisk jude, men använder Sveriges identitet som täckmantel.”

Grundaren av organisationen är Ashab al-Kahf och Harakat Hizbollah al-Nujaba, som har låtit sin våldsamma rörelse angripa amerikanska soldater.

 Organisationens namn är Al-Tabea al-Shabiya fil Iraq (Folkliga mobiliseringen/basen i Irak). ”Bas” är det övergripande namnet på Irans många paramilitära styrkor, som är nära förknippade med Islamiska Revolutionsgardet (IRGC), som USA, men inte EU eller Sverige, terrorklassat.

Den 14 juli 2023 skapades ett Telegram-konto som heter “Basij-Popular Mobilization of Iraq” för nya angrepp på USA:s ambassad i Bagdad.

Målet för Ashab al-Kahf

Två dagar senare deklarerade de sina huvudmål med bekämpning av orena tankar, försvar av den heliga Koranen och profeten Muhammeds stora islam, inga eftergifter eller kompromisser samt att bekämpa alla ”orena rörelser” och dem som vill ”trakassera” vår ideologi.

Döda svenskar

– Det finns människor som kommer ta detta som ett tecken på att det är legitimt att söka upp och döda svenskar, säger terrorexperten Hans Brun till TV4 Nyheterna.

Efter koranbränningen i Stockholm och attacken mot svenska ambassaden torsdagen den 20 juli riktade nu gruppen sina hot mot svenskar.

– Händelserna med koranbränningar är en stridshandling och ett tecken för oss att agera hårt, skriver gruppen på Telegram.

Mot Israel och judar

Gruppens ideologi grundar sig i ett starkt motstånd mot Israel och judar.

– Det är en liten rörelse som mest har opererat i Bagdad och anses stå nära Iran. De har genomfört ett handfull sprängdåd 2020 i Bagdad mot amerikanska och internationella mål, säger terrorforskaren Hans Brun till TV4 Nyheterna och fortsätter:

– Jag skulle säga att detta är ett varumärke som kan användas för att genomföra attacker och uttalanden utan att avsändarna av det hela behöver träda fram och synas. Nu uppmanar man folk att attackera Sverige och svenska mål utan att Iran behöver ta ansvar för det. Det är en ganska vanlig teknik som sådana här grupper använder idag så att man gömmer sig bakom en annan etikett.

”Sök upp alla svenskar”

Nu riktar den antisemitiska gruppen in sig på svenskar och menar att de går ärenden för den israeliska staten. Ashab al-Kahf riktar hoten mot Sverige, svenskar och judar på Telegram där de skriver:

“‘Cave Companions’ kommer att utföra vårt legitima uppdrag och vi bryr oss bara om Gud.
Våra kompanjoner, ni måste söka efter alla svenska intressen och förstöra dem”.

“Varje svensk är en israelisk jude”

”Sök efter varje svensk, de är i själva verket en israelisk jude men använder Sveriges identitet som täckmantel. För allt som pågår nu planeras och sköts av Internationella Judiska Hemmet. Så judarna är våra fiender, så sök efter dem och döda dem var du än hittar dem”.

Ett hot som terrorexperten Hans Brun menar ska tas på allvar.

– Jag skulle ta det ganska allvarligt för det finns människor som kommer ta detta som ett tecken på att det är legitimt att söka upp och döda svenskar, säger han och fortsätter:

– Det här är nog ett hot mot mer svenskar i allmänhet även utanför Irak. Så vi ska inte bara begränsa det här hotet till Bagdad. Det här kan uppmuntra ensamagerande på andra håll.

Är varje svensk en israelisk jude?

Kunskapen om Sveriges pro-palestinska politik sedan Olof Palmes omfamning av PLO-ledaren Yasser Arafat, som fortsatte med även borgerliga regeringar ledande till 36 miljarder i bidrag på 25 år till de muslimska enklaverna, säger något annat. 

Det finns väldigt många svenskar som beundrar Israel och judarna för dess rättmätiga och ständigt pågående kamp för att överleva som folk, nation och religion.

Men tyvärr har de senaste femtio årens svenska regeringar och press varit israelfientlig och stött antisemitiska omröstningar i FN. Majoriteten av svenskar har inte kunnat värja sig för denna desinformation och politiska press.

Kanske börjar Sverige nu förstå lite hur det känns för Israel och judar att utsättas för en rasistiskt förföljelse och hut om utplåning?

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem