Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Nu är Israels Eurovisions-hopp på plats i Sverige

Eden Golan innan avresan till Sverige och Eurovision. (Foto: Kan)
Det är en enorm säkerhetsapparat runt den israeliska artisten.

Eden Golan, som representerar Israel i årets Eurovision, har anlänt till Malmö tillsammans med resten av den israeliska delegationen för att påbörja förberedelserna inför melodifestivalen, skriver Times of Israel.

– Jag är på väg för att representera mitt land på den största musikscenen i världen, sa hon till den israeliska tv-kanalen Kan innan hon lämnade Israel.

20-åringen bar ett märke till stöd för de drygt 130 israeliska gisslan när hon och resten av delegationen klev på planet till Sverige.

I år kommer det att vara viktigare än någonsin att visa att Israel är här och att vi inte kommer att försvinna. Jag känner stolthet och ansvarskänsla. Jag vill tacka alla som har gett mig kärlek och stöd i flera månader, som varje dag påminner mig om vem jag representerar, säger Golan.

I år är det extra säkerhet kring den israeliska Eurovision-delegationen, som flög direkt från Tel Aviv till Malmö med egen besättning och flygplan från det israeliska flygbolaget El Al. Aktivister har i månader försökt få Israel bannlyst från tävlingen, något som arrangören EBU har vägrat.

Polisen i Sverige har meddelat att de kommer att använda drönarmonterade kameror i hela Malmö och runt Malmö Arena, där sångtävlingen kommer att hållas. Den första semifinalen hålls den 7 maj och den andra den 9 maj. Israel tävlar i den senare. Finalen går av stapeln lördagen den 11 maj.

Säkerheten kommer att vara stor i Malmö både före och efter sångtävlingen.

Golan kommer att framföra låten Hurricane. Du kan höra den här:

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem