Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Pridebesökare med israeliska flaggor attackerades i Malmö

En grupp från Pridefestivalen i Malmö med Israels flagga och Prideflagga med Davidsstjärna utsattes för en hatattack med slag, sparkar, och bespottning. (Skärmdump)
Ett gäng svenskarabiska malmöbor ofredade och misshandlade några deltagare i en Pridefestival förra veckan, för att de bar Davidsstjärna och Israels flagga.

Malmö har blivit ökänd för sin islamistiska antisemitism, som senast utspelade sig vid Eurovisionfestivalen i maj. Då var hatet och de våldsamma protesterna mot judar och Mellanösterns enda demokrati enorm.

Att antisionismen och antisemitismen är utbredd i Malmö, visades även vid den nyss avslutade Pridefestivalen. På väg hem utsattes en liten grupp deltagare för en hatattack på centrala Amiralsgatan. En grå Mazda körde upp mot trottoaren och ut steg ett par svenskaraber och stoppade de båda fredliga männen och kvinnorna med Prideflaggor, enligt Samnytt.

Skärmdump från video på sociala media.

Ett par av festivaldeltagarna var Ellen och Rasmus Wright, som har från Malmö på grund av ökad otrygghet, enligt.  Därför kändes det viktigt för dem att representera judar och Israel i årets pridetåg. HBTQ-rättigheter försvaras i Israel, medan riskerna för gruppen är mycket stora i övriga Mellanöstern.

Allt fler deltar eller ser på trakasserierna.

Men de blir nu attackerade av de båda männen och snart sluter det upp ett tiotal, som deltar eller filmar överfallet. En kvinna bär palestinasjal.

”Horungar” och ”jävla bögar” ropar gärningsmännen som slår mot dem, sparkar dem i ryggen och spottar på dem.

– Man ska även ha skrikit antisemitiska och homofoba saker till samtliga, säger polisens presstalesperson Filip Annas till  Sydsvenskan.

Mazdan och den arabsvenske föraren lämnar platsen.

 

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem