Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Riksdagspolitiker imponerad av Eden Golan och kritisk mot SVT

Riksdagsledamoten Oliver Rosengren är suppleant i Finans- och Utbildningsutskottet. (Foto Riksdagen.se)
Den moderate riksdagspolitikern Oliver Rosengren skäms över publiken som buade åt israeliskan Eden Golan när hon sjöng om smärtan efter ”den islamistiska terrorsekten Hamas attack mot Israel den 7 oktober 2023”.

Flera rikspolitiker har ställt sig på Israels och sångerskan Eden Golans sida, när massiva svenska anti-israeliska demonstrationer utförts på Malmös gator. En av dem är Oliver Rosengren (M) som skrivit om ”Svenska folket > hatmobben”, dvs det svenska folket har visat sig vara större än hatmobben mot judar och israeler.

Skäms över publikens burop

”Tänk att vara en vuxen människa som i en publik på en musiktävling buar åt en 20-årig tjej som sjunger om lidandet från en terrorattack. Kan man vara mer patetisk? Jag skäms.” Så inleder Rosengren och fortsätter:

” 20-åriga Eden Golan deltar i Eurovision Song Contest med en sång om smärtan och återhämtningen efter en av de dödligaste terrorattackerna i modern tid; den islamistiska terrorsekten Hamas attack mot Israel 7 oktober 2023.

Eden Golan har för detta utsatts för hat och hot. Artister som beter sig som barn på presskonferenser, demonstranter som sjunger antisemitiska och våldsbejakande sånger med uppmaningar till folkmord, publik som buar under uppträdandet och så vidare.”

Han jämför Eden Golans uppträdande med den svenska hatmobben, som visat sig vara i minoritet:

”Eden Golan har imponerat med motståndskraft och värdighet. Det är mer än man kan säga om hatmobben. Det är inte svårt att avgöra vem som varit den vuxne i rummet.

Svenska folket gav det israeliska bidraget sin tolvpoängare.”

Kritisk mot SVT

”SVT-sammansatta jurygruppen – innehållandes bl.a. en som skrev på Vi kräver-uppropet mot Israel – gav det israeliska bidraget 0 poäng. Under veckan har SVT låtit artister framträda som de visste skulle utföra politiska manifestationer på scen, i strid med reglerna.”

Tre förtjänar särskilt beröm

Rosengren nämner Eden Golan och hennes team, ESC-producentens agerande och polisens insatser.

Nu återvänder Malmö till vardagen. För stadens judiska befolkning innebär det fortsatta hat och hot. Jag besökte synagogan och församlingsledningen för några månader sedan med Helena Nanne. Beskrivningarna av antisemitismen på bland annat skolor, jobbet och offentliga platser är oacceptabel. Sverige har allvarliga problem med antisemitiska värderingar hos delar av befolkningen. Politikens uppgift är att tydliggöra förväntningarna från Sverige, skärpa åtgärderna när de inte följs och säkerställa att alla skötsamma människor kan leva tryggt i Sverige.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem