En israelisk kvinna skadades allvarligt i en bilattack på Västbanken den 29 november 2022. (Foto: Flash90)

20-årig kvinna allvarligt skadad i bilterrorangrepp

En palestinier körde på en 20-årig israelisk kvinnlig soldat som gick vid vägen. Polisen misstänker terrorism.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

En 20-årig israelisk kvinna skadades allvarligt av en bil på Västbanken, inte långt från Jerusalem, tisdagen den 29 november. Polisen tror att kvinnan blev påkörd med avsikt i vad som troligen var en terrorattack.

Efter kollisionen fördes kvinnan till Shaare Zedek-sjukhuset i Jerusalem med allvarliga huvudskador, skriver tidningen Jerusalem Post.

Angriparen har identifierats som den 45-årige palestiniern Rani Mamoun Fayz Abu Ali, en fembarnsfar från staden Beitunia. Enligt den israeliska nyhetskanalen Kan hade 45-åringen tillstånd att arbeta i israeliska områden på Västbanken.

Övervakningsbilder av attacken visar att mannen, som kör en modern svart SUV, vänder sig om när han ser kvinnan gå från en parkeringsplats till en trottoar. I full fart kör han in i kvinnan på trottoaren, innan han kör genom en liten trädgård och flyr från platsen. Efter en kort polisjakt sköts han ihjäl av polis.

Attacken äger rum i en tid av hög spänning på Västbanken. Sedan mars i år har över 2 500 misstänkta terrorister gripits och 500 terrorattacker har förhindrats i en pågående antiterroristinsats. Trots att många attacker har avvärjts har 31 personer dödats i terrorangrepp i Israel och på Västbanken sedan nyår.

Bilen som tillhör angriparen. Han hade ett arbetstillstånd i israeliska bosättningar.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.