Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

20-årig kvinna allvarligt skadad i bilterrorangrepp

En israelisk kvinna skadades allvarligt i en bilattack på Västbanken den 29 november 2022. (Foto: Flash90)
En palestinier körde på en 20-årig israelisk kvinnlig soldat som gick vid vägen. Polisen misstänker terrorism.

En 20-årig israelisk kvinna skadades allvarligt av en bil på Västbanken, inte långt från Jerusalem, tisdagen den 29 november. Polisen tror att kvinnan blev påkörd med avsikt i vad som troligen var en terrorattack.

Efter kollisionen fördes kvinnan till Shaare Zedek-sjukhuset i Jerusalem med allvarliga huvudskador, skriver tidningen Jerusalem Post.

Angriparen har identifierats som den 45-årige palestiniern Rani Mamoun Fayz Abu Ali, en fembarnsfar från staden Beitunia. Enligt den israeliska nyhetskanalen Kan hade 45-åringen tillstånd att arbeta i israeliska områden på Västbanken.

Övervakningsbilder av attacken visar att mannen, som kör en modern svart SUV, vänder sig om när han ser kvinnan gå från en parkeringsplats till en trottoar. I full fart kör han in i kvinnan på trottoaren, innan han kör genom en liten trädgård och flyr från platsen. Efter en kort polisjakt sköts han ihjäl av polis.

Attacken äger rum i en tid av hög spänning på Västbanken. Sedan mars i år har över 2 500 misstänkta terrorister gripits och 500 terrorattacker har förhindrats i en pågående antiterroristinsats. Trots att många attacker har avvärjts har 31 personer dödats i terrorangrepp i Israel och på Västbanken sedan nyår.

Bilen som tillhör angriparen. Han hade ett arbetstillstånd i israeliska bosättningar.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem