Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

– Det är ingen hemlighet att jag älskar Israel

New Yorks borgmästare Eric Adams besökte Västra muren i Jerusalem den 22 augusti 2023. (Foto: Borgmästarens kansli)
New York har den största judiska befolkningen i världen. Nu besöker stadens borgmästare Israel.

New Yorks borgmästare, Eric Adams, är på ett tre dagar långt besök i Israel. Under besöket har han bland annat träffat premiärminister Benjamin Netanyahu, ledare för oppositionen, nystartade företag och andra israeliska samhällsaktörer, skriver nättidningen Times of Israel.

Adams träffade också ledarna för de omfattande protesterna mot regeringens rättsreform, men han tog inte själv ställning till reformen.

– Jag lyssnade på dem, jag blandade mig inte i det. Jag tror att det israeliska folket kommer att bestämma sitt eget öde. Det var viktigt för mig att träffa människor från båda sidor och lyssna på deras åsikter, säger amerikanen.

Den demokratiske borgmästaren väljer alltså en annan strategi än sin partiledare, USA:s president Joe Biden. Biden har offentligt uttalat att reformen bör bromsas upp tills en bred politisk uppgörelse har nåtts.

– Vi har många utmaningar i vår stad och jag hade inte gillat om någon kommit hit och berättat hur vi ska lösa dem, säger Adams.

Den före detta polisen anses ha en god relation till New Yorks judiska befolkning. New York är staden med den största judiska befolkningen i världen, med cirka 1,6 miljoner judiska invånare. De senaste åren har det skett en kraftig ökning av antalet antisemitiska attacker i New York.

Adams säger att besöket i Israel bland annat handlar om hur de ska slå ner på den växande antisemitismen i sin hemstad. Han vill också lära sig av de många nystartade företagen i Israel och se hur New York kan kopiera framgångarna.Det är första gången Adams besöker Israel som borgmästare i New York, men han har besökt landet tidigare vid andra tillfällen.

– Det är ingen hemlighet hur mycket jag älskar den här nationen och vad den representerar. Det finns ett obrytbart band mellan New York och Israel och vi kommer att fortsätta bygga vidare på det bandet, säger storstadens borgmästare.

New Yorks borgmästare Eric Adams (till vänster) med Jerusalems borgmästare Moshe Lion. (Foto: Borgmästarens kansli)

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem