Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Hamas juridiska ombud, ANC-ledda regeringen i Sydafrika, anklagar lögnaktigt Israel för folkmord

International Court of Justice i Haag, Nederländerna. (Foto wikimediaCommons)
Terrorsekten Hamas juridiska ombud, dvs ANC ledda regeringen i Sydafrika anklagar lögnaktigt Israel för folkmord mot palestinierna i det pågående kriget i Gaza, vid Internationella domstolen (ICJ) i Haag, trots att man inte kunnat visa några övertygande belägg för det.

Artikel av MIFF-medlemmen Paul Ludvig. 

Israels juridiska representanter kallade anklagelserna förvrängda, falska och tendentiösa. De menar att krigföringen i Gaza syftar till att skydda det israeliska folket, dvs självförsvar. Terrororganisationen Hamas använder civila som mänskliga sköldar, vilket leder till civila förluster. Alla civila förluster är dock djupt beklagliga. Tyvärr, är oavsiktliga civila förluster vid strider i bebyggelse svåra att undvika, men det finns ingen Israelisk avsikt att skada civila. Hamas har däremot genom sitt bestialiska angrepp den 7 oktober, 2023 på I huvudsak Israeliska civila som avsikt att mörda alla boende i Israel. Hamas har varit tydlig med att vilja fortsätta angripa Israel och håller en Israelisk gisslan. Detta har tvingat Israel till ett försvarskrig för att oskadliggöra terroristerna och rädda gisslan.

Storbritanniens utrikesminister Lord Cameron har kallat Sydafrikas anklagelse för ren “nonsens”. Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak säger att anklagelsen är “helt obefogad och felaktig”.

“helt obefogad och felaktig”

Frankrikes regering säger att Sydafrikas anklagelse “överskrider alla moraliska gränser”.

Kanadas regering och premiärminister Trudeau avvisar ‘folkmords’-anklagelserna mot Israel vid FN-domstolen. I ett uttalande den 12 januari 2024 sa utrikesminister Mélanie Joly att bevisen i fallet inte hade uppnått tröskeln för att styrka en folkmordsanklagelse.

Tysklands regering avvisade kraftigt anklagelserna inför domstolen att Israel begår “folkmord” i Gaza och varnade för “politisering” av anklagelsen. Regeringstalespersonen Steffen Hebestreit sa i ett uttalande att Israel “försvarar sig” efter de “omänskliga” attackerna av Hamas den 7 oktober.

“överskrider alla moraliska gränser”

Talesperson från USA:s nationella säkerhetsråd, John Kirby, kallade stämningen “omotiverad, kontraproduktiv och helt utan någon grund i fakta överhuvudtaget”.

Svenska regeringens och Ulf Kristersson hållning har vid upprepade tillfällen varit att Israel har rätt till självförsvar enligt de mänskliga rättigheterna.

Visst kommer israelfientliga länder klappa händerna åt Sydafrika, men de stora viktiga demokratierna ser igenom Sydafrikas lögner och skamlöshet. Historien kommer döma Sydafrika hårt.

Det spekuleras en del i vad Sydafrika vinner på sin falska anklagelse på Israel. Det finns onekligen en historisk bakgrund där Sydafrika lojalt stödjer Palestina politiskt, men det egentliga skälet kanske är det stundande valet i Sydafrika. ANC betraktas av nästa alla sydafrikaner som fullständigt korrupt och inkompetent. Landet har stora problem inte minst med energiförsörjningen. Strömmen uteblir för nästan alla Sydafrikaner flera gånger per dag och i flera timmar varje dag. Det heter ”Load shedding” och är en plåga för landets medborgare. Det finns idag inte många Sydafrikaner som har något gott att säga om ANC. Valet kommer senast hållas i mitten av augusti i år. ANC ser troligtvis en möjlighet att väcka sympati för partiet genom att blåsa liv i de gamla anti-apartheid sympatisörerna genom att som dem menar slå mot det koloniala Israel. Anklagelserna även om de är falska, gynnar antagligen ANC tror man.

Det återstår att se vad ICJ beslutar. En del av dess medlemmar kommer från Israelfientliga länder. Domstolens anseende skulle bli allvarligt skadat om dess beslut blev politiskt styrt snarare än baserat på de fakta som presenterats. Sydafrika går dock till historien i sin snedvridna eller partiska framställning av fakta eller händelser, vissa skulle säga skamfulla lögner.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem